Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

ΗΠΑ: Αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια σε εβδομαδιαία βάση τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ


Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα αμερικανικά αποθέματα αργού πετρελαίου την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 4,9 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη μέση πρόβλεψη των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα της S&P Global Platts αναμενόταν μείωση των αποθεμάτων κατά 1,9 εκατ. βαρέλια.

Τα στοιχεία της EIA έδειξαν επίσης.. ότι η ποσότητα του πετρελαίου που αποθηκεύτηκε στο Cushing της Οκλαχόμα, το σημείο παράδοσης για τα αποθέματα των ΗΠΑ, αυξήθηκε κατά 1,4 εκατ. βαρέλια την ίδια εβδομάδα.

Αντίθετα, σύμφωνα με την EIA, τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1,8 εκατ. βαρέλια, ελαφρώς λιγότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν στην έρευνα της S&P Global Platts που ανέμεναν μείωση κατά 2 εκατ. βαρέλια. 

Τέλος, τα αποθέματα διυλισμένων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, πολύ περισσότερο από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, που έκαναν λόγο για αύξηση κατά 280.000 βαρέλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου