Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020

Baker Hughes: Σε νέο χαμηλό για 11η εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ


Οι αμερικανικές εταιρείες ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε νέο χαμηλό για 11η συνεχόμενη εβδομάδα, αν και έχουν επιβραδυνθεί οι περικοπές καθώς ορισμένοι σκέφτονται να επιστρέψουν στις γεωτρήσεις μετά την άνοδο των τιμών του αργού από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε ..κατά πέντε σε χαμηλό όλων των εποχών σε 253 την εβδομάδα έως τις 17 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής17/7/2020 από την εταιρεία ενεργειακών υπηρεσιών Baker Hughes Co.
Αυτό είναι 701 εξέδρες, ή 73%, κάτω σε σχέση με πέρυσι.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά μια στις 180 αυτή την εβδομάδα, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν κατά τέσσερις σε 71, το χαμηλότερο ρεκόρ σύμφωνα με στοιχεία.

Παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι περίπου 34% κάτω από την αρχή του έτους λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης λόγω κορωνοϊού, τα συμβόλαια αργού των ΗΠΑ έχουν σημειώσει άνοδο 115% τους τελευταίους τρεις μήνες σε περίπου 40 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, ελπίζοντας ότι οι παγκόσμιες οικονομίες θα ενισχυθούν όταν οι κυβερνήσεις άρουν τα lockdowns.

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου θα ενθαρρύνουν τις ενεργειακές εταιρείες να επιβραδύνουν τις μειώσεις των πλατφορμών και πιθανώς να αρχίσουν να προσθέτουν ορισμένες μονάδες αργότερα φέτος.

" Η αμερικανική δραστηριότητα θα μειωθεί κοντά σε 250 εξέδρες ή περίπου στα σημερινά επίπεδα », ανέφεραν οι αναλυτές της Raymond James, σημειώνοντας ότι αναμένουν ότι ο αριθμός των πλατφορμών θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 270 το δεύτερο εξάμηνο του 2020 γεγονός που « ισοδυναμεί με μια μικρή ανάκαμψη καθώς ορισμένοι φορείς εκμετάλλευσης συνεχίζουν αργά τη γεώτρηση σε ορισμένες λεκάνες. "

Περί τις 21:20 η τιμή του αργού υποχωρούσε 0,05% στα 40,73 δολάρια το βαρέλι και το Brent σημείωνε απώλειες 0,35% στα 43,22 δολάρια το βαρέλι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου