Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Χρεοκόπησε η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία στην Καλιφόρνια


Ακόμη ένας ενεργειακός όμιλος στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχεται χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού. Προσφεύγει στη διαδικασία του Αρθρου 11 η California Resources Corp. Τέταρτο μεγάλο αμερικανικό όνομα που πτωχεύει.

Η California Resources Corp (CRC), η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου και φυσικού αερίου της πολιτείας, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και έγινε ο πιο πρόσφατος ενεργειακός όμιλος των ΗΠΑ που δέχθηκε πλήγμα από.. την πανδημία κορωνοϊού και το χτύπημα των τιμών του αργού.

«Οι σημερινές πρωτοφανείς συνθήκες της αγοράς, συμπεριλαμβανομένης της υπερπροσφοράς και της μειωμένης ζήτησης λόγω της Covid-19, απαιτούν να μειώσουμε περαιτέρω το χρέος μας μέσω διαδικασίας του Αρθρου 11», δήλωσε ο Todd Stevens, διευθύνων σύμβουλος της CRC, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η εταιρεία με έδρα τη Santa Clarita είναι το τέταρτο μεγάλο όνομα στον ενεργειακό τομέα των ΗΠΑ που υποβάλλει αίτηση πτώχευσης μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και τον πόλεμο τιμών μεταξύ Ρωσίας και Σαουδικής Αραβίας, που έστειλε σε βουτιά τις τιμές του πετρελαίου.

Μετά την απόσχιση (spin off) από την εταιρεία Occidental το 2014, κληρονόμησε ένα καθαρό χρέος άνω των 6 δισ. δολαρίων, ακριβώς την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να υποχωρούν.

Oταν υπήρξε η σκέψη για το ντιλ, το αργό τελούσε υπό διαπραγμάτευση υψηλότερα από τα 100 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ την ώρα που έκλεινε, είχε ήδη υποχωρήσει στα $70. «Βούτηξαν» στα 30 δολάρια μέχρι τα τέλη του 2015 και από τότε δεν επέστρεψαν σε τριψήφιο νούμερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου