Αντιμέτωπη με ένα πολύ δύσκολο β’ 6μηνο έρχεται η βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου, καθώς εξακολουθεί να υφίσταται η πανδημία του κορωνοϊού σε πολλές χώρες του κόσμου.
Οι εταιρείες ενέργειας συνεχίζουν να μειώνουν το κόστος και να αναβάλουν τις νέες γεωτρήσεις, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Deloitte του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνονται σε επίπεδα ρεκόρ τα κρούσματα του κορωνοϊού, επιβραδύνεται η ζήτηση πετρελαίου και περιορίζεται η τιμή του αργού.
Μάλιστα, η τρέχουσα πτώση της ζήτησης πετρελαίου είναι ..τέσσερις φορές μεγαλύτερη από ό, τι κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και μπορεί να χρειαστούν μήνες ή χρόνια για να επιστρέψει στα προ-πανδημικά επίπεδα, δήλωσε η Deloitte.
Οι αμερικανικές εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου μείωσαν την παραγωγή κατά 1,4 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα και τα διυλιστήρια μείωσαν την παραγωγή στο 70% της παραγωγικής ικανότητας μετά την πτώση των τιμών του πετρελαίου τον Μάρτιο.
Η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι και οι περιορισμοί στις μετακινήσεις είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η εγχώρια ζήτηση της βενζίνης κατά 45%. Καθώς τα κράτη άρχισαν να ανοίγουν και να χαλαρώνουν τους περιορισμούς, η ζήτηση βενζίνης έχει ανακάμψει. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με τα καύσιμα των αερομεταφορών. Μια πρόσφατη έρευνα της Deloitte διαπίστωσε ότι 3 από τους 4 ερωτηθέντες αισθάνονται άβολα για να πραγματοποιήσουν αεροπορικά ταξίδια το επόμενο 3μηνο.
«Η απότομη μείωση της ζήτησης καυσίμων και ηλεκτρικής ενέργειας έπληξε μια ήδη αγχωμένη βιομηχανία, δημιουργώντας νέες προκλήσεις. Η βιομηχανία δεν θα ανακάμψει πλήρως έως ότου ο COVID-19 περιοριστεί επιτυχώς στις περισσότερες χώρες, είτε με την ανάπτυξη εμβολίου είτε με την εφαρμογή ενός ευρέως διαδεδομένου προγράμματος δοκιμών», ανέφερε η Deloitte.
Από το worldenergynews.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου