Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Ανακοίνωση για νομοσχέδιο για διαδηλώσεις


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σήµερα έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, το νοµοσχέδιο για τις απεργίες όπου η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τις ελεύθερες συνδικαλιστικές και δηµοκρατικές δράσεις των συνδικάτων, επικαλούµενη προσχηµατικά τις καταστροφές που προκαλούν οι «µπαχαλάκηδες» κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Κοντά στα ξερά να καούν και τα χλωρά δηλαδή.

Σε όλο τον κόσµο, ιδιαίτερα στην Ευρώπη αλλά και στη χώρα µας, το συνδικαλιστικό κίνηµα έδωσε αγώνες ..για τα εργασιακά δικαιώµατα και πολλές φορές το πλήρωσε και µε αίµα, για να υπάρχει σήµερα ένα πλαίσιο αρχών και υποχρεώσεων που το σέβονται όλοι.

∆εν υιοθετούµε λογικές «µπαχαλάκηδων» που κατά τη διαµαρτυρία σπάνε τζάµια από βιτρίνες, καίνε και καταστρέφουν περιουσίες. Όπως δεν υιοθετούµε λογικές εκφοβισµού για την ανάληψη ευθυνών προκειµένου να υπερασπιστούµε δίκαια αιτήµατα και να δώσουµε αγώνες για διεκδίκηση εργασιακών µας δικαιωµάτων.

Προειδοποιούµε λοιπόν προς πάσα κατεύθυνση, πως όταν εξαντλείται ο διάλογος και οι εργαζόµενοι χρειαστεί να ασκήσουµε το δικαίωµα της συγκέντρωσης ή της πορείας, δεν θα µας σταµατήσει όποιος νόµος και αν ψηφιστεί.

∆ηλώνουµε λοιπόν παρόντες να υπερασπιστούµε τα δικαιώµατά µας ακόµα και αν µας απειλείται µε φυλακές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου