Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Πρωτοβουλία ΒΕΠ για τoυς κινδύνους από πιθανά ατυχήματα


Στην επιμελητηριακή περιφέρεια του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραία λειτουργούν οι  μεγαλύτερες χημικές βιομηχανίες της χώρας. Τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα Βιομηχανικά Ατυχήματα Μεγάλης Εκτάσεως αλλά και την ανάγκη εφαρμογής του ισχύοντος ευρωπαϊκού πλαισίου, όπως ορίζεται από τη σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία “Seveso” θα αναδείξει το ΒΕΠ στην ειδική ημερίδα που θα διοργανώσει στις 21 Οκτωβρίου, με διακεκριμένους ομιλητές στην ανακαινισμένη Αίθουσα Συνεδριάσεων του στον Πειραιά.

Τα τελευταία γεγονότα ρύπανσης στον Σαρωνικό Κόλπο, η οικολογική.. επιβάρυνση στον υδροβιότοπο Βουρκαρίου Μεγάρων, αλλά και προβλήματα που προκύπτουν για την υγιεινή και την ασφάλεια τόσο για εργαζομένους, όσο και για επιχειρήσεις και κατοίκους περιοχών που φιλοξενούν βιομηχανικές δραστηριότητες (χημικές βιομηχανίες) ώθησαν τη διοίκηση του ΒΕΠ να ανακοινώσει την πραγματοποίηση αυτής της στοχευμένης ημερίδας. Στόχος είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ όλων των εμπλεκομένων φορέων για την Ευρωπαϊκή Οδηγία “Seveso”.

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος τονίζει σε σχετική δήλωσή του: «Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς αναλαμβάνει πρωτοβουλία ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων σε ένα θέμα που απασχολεί και θίγει τοπικές κοινωνίες Και επιχειρήσεις από τον Ισθμό της Κορίνθου μέχρι τη Λαυρεωτική. Ο βιοτεχνικός κόσμος, οι επαγγελματίες, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ανταποκριθεί στην έγκαιρη πρόσκληση που απευθύνει η διοίκηση του Επιμελητηρίου μας, διότι θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις, θέσεις, απόψεις αλλά και να συμμετάσχει σε κάθε προσπάθεια ενημέρωσης των επιχειρήσεων και των κατοίκων των περιοχών. Όλοι είμαστε εκτεθειμένοι στον κίνδυνο ενός βιομηχανικού ατυχήματος. Ας είμαστε προετοιμασμένοι και υποψιασμένοι. Για εμάς, υπεύθυνος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου