Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τη ∆ευτέρα 15/6/20 και την Τετάρτη 17/6/20 το ∆.Σ. του Σωµατείου µας παραβρέθηκε στην Αίθουσα Εκπαίδευσης στο Νέο ∆ιοικητήριο στον Ασπρόπυργο, διαµαρτυρόµενοι για τις αλλαγές στην Άδεια Εργασίας και τη µέτρηση αερίων που σκοπό είχαν ΟΧΙ στην αναβάθµιση της ασφάλειας, αλλά στην παραγωγή αδειών εργασίας (µεγαλύτερου αριθµού εκδόσεων) στο επερχόµενο Shut Down, µεταφέροντας όπως πάντα τις ευθύνες όσο γίνεται πιο χαµηλά ιεραρχικά.

Σήµερα πραγµατοποιήθηκε..
το τακτικό ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ που κυρίαρχο θέµα είχε την πρόθεση της εταιρείας για την αλλαγή των Αδειών Εργασίας και τις µετρήσεις αερίων, καθώς και την απόφαση για δυναµική αντίδραση από πλευράς Σωµατείου στην επιχειρούµενη προσπάθεια της Εταιρείας να αλλάξει το χώρο ωροµέτρησης εργασίας των συναδέλφων στη νησίδα των ΒΕΘ.

Αποφασίστηκε µε ψήφους 20 ΥΠΕΡ και 1 ΚΑΤΑ (ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) να προχωρήσει το Σωµατείο σε Στάση Εργασίας, σε 24ωρες και 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις αν συνεχιστεί η υποβάθµιση των µέτρων ασφαλείας από πλευράς Εταιρείας. Σε αυτή τη λογική προτείνουµε την παραµονή ως έχει της διαδικασίας µέτρησης αερίων στις ΒΕΑ και σταδιακή εφαρµογή της σε όλο τον Όµιλο. Η διαφοροποίηση του Αγωνιστικού Μετώπου ήταν να γίνει Περιφερειακή Συνέλευση στις ΒΕΑ, να γίνουν συναντήσεις του ΠΣΕΕΠ, µε ΕΥΑΕ ΒΕΑ, µε ΚΕΠΕΚ και ∆ιοίκηση Εταιρείας.

Καλούµε τη ∆ιοίκηση της Εταιρείας για µια ακόµη φορά να πάρει πίσω τις αλλαγές που προτείνει, ώστε να υπάρξει ηρεµία και ασφάλεια για το ξεκίνηµα του Shut Down στον Ασπρόπυργο. Να µην επιλέξει την ανασφάλεια και τη σύγκρουση, γιατί θα φέρει πλήρως την ευθύνη για ότι συµβεί.

Ενηµερώνουµε τους συναδέλφους ότι εκπρόσωποι του Σωµατείου θα βρίσκονται σε καθηµερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια του Shut Down στο χώρο των εργασιώνγια να ελέγχουν τόσο το πλήθος των αδειών όσο και των διαδικασιών και να αποτρέπουν τυχόν πιέσεις που θα ασκούνται στους εργαζόµενους.

                       ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑ∆ΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου