Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πέρασαν πέντε χρόνια από το τελευταίο Shutdown στις εγκαταστάσεις του Ασπροπύργου και οι εφιαλτικές µνήµες από το τραγικό δυστύχηµα που δεν ξεχνάµε γίνονται εντονότερες µε το ξεκίνηµα των προετοιµασιών για το νέο Shutdown.

Ένα Shutdown που ξεκινά..
µε τους συναδέλφους της βάρδιας εξαντληµένους από το δύσκολο πρόγραµµα της πανδηµίας του κορονοϊού και µε το σύνολο των εργαζοµένων βαθύτατα προβληµατισµένο για την αντιµετώπιση πιθανών κρουσµάτων, µιας και πλήθος κόσµου αναµένεται να εργαστεί στις εγκαταστάσεις.

Από την µία λοιπόν οι τραγικά δυσάρεστες µνήµες, η κούραση και ο έντονος προβληµατισµός και από την άλλη το ανυπέρβλητο "εγώ'' κάποιων διευθυντικών στελεχών που κυριολεκτικά δεν διδάχτηκαν απολύτως τίποτα από το τραγικό δυστύχηµα.

∆εν µπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η στάση τους τις τελευταίες ηµέρες, που απότην µία διαδίδουν ότι συµφώνησαν οι εργαζόµενοι να µην παίρνουν ρεπό στο Shutdown αλλάζοντας µονοµερώς το πρόγραµµα εργασίας, στέλνουν ανθρώπους να κοιτούν από την κλειδαρότρυπα στα control rooms για τα µέτρα ασφαλείας, φωτογραφίζουν συναδέλφους από µακριά εν ώρα εργασίας για να δουν αν τηρούν τα µέτρα προστασίας.

Τελευταίο χτύπηµα είναι η επαναφορά του ζητήµατος της µέτρησης των αερίων από τους Χειριστές. Ένα θέµα που µε πρωτοφανή εµµονή επαναφέρουν σε κάθε ευκαιρία, το στολίζουν µε εµπρηστικούς χαρακτηρισµούς του τύπου ''τόσα χρόνια δουλεύετε λάθος και χωρίς ασφάλεια" µε αποκορύφωµα την απαίτηση του την τελευταία µέρα της διαπραγµάτευσης της νέας Σύµβασης!!! όπου δεν έγινε αποδεκτό.

Η Ασφάλεια δεν είναι µια έννοια που την βαφτίζεις ολιστική και τελείωσες. Είναι ένας καθηµερινός αγώνας για να την κατακτήσεις. Σε αυτό τον αγώνα εργαζόµενοι και εταιρεία πρέπει να βρίσκονται στην ίδια πλευρά, µιας και η ίδια η έννοια δεν αφήνει περιθώρια για προσωπική προβολή ή εµµονικές αντιλήψεις.

Καλούµε την ύστατη ώρα τη διοίκηση της εταιρείας να πάρει πίσω τις αλλαγές που προτείνει στις µετρήσεις των αερίων και να δεσµευτεί ότι µετά την ολοκλήρωση του Shutdown του Ασπροπύργου να ξεκινήσει ένας ειλικρινής διάλογος που θα αφορά συνολικά την Ασφάλεια (οργανόγραµµα, προσλήψεις, άδειες εργασίας, καθηκοντολόγιο κ.α.) και ας έχουµε αργήσει πέντε χρόνια.

                                      OXI ΑΛΛΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΝΑ∆ΕΛΦΟΥΣ

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΒΑΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΪΔΕΥΕΙ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΝΤΙΔΡΑΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή