Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Chevron: Απολύσεις προσωπικού κατά 15% λόγω κορωνοϊού - Τρόποι ελαχιστοποίησης του κόστους

Από το worldenergynews.gr
Η Chevron σχεδιάζει μείωση κατά 10% έως 15% στο παγκόσμιο εργατικό δυναμικό της φέτος, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση σε μια από τις μεγαλύτερες  εταιρείες πετρελαίου παγκοσμίως μετά την πανδημία του Covid-19.

Μεταξύ άλλων μεγάλων εταιρειών πετρελαίου, η BP Plc μειώνει..
τους ρόλους των ανώτερων διευθυντικών στελεχών, ενώ η Royal Dutch Shell Plc προσφέρει εθελοντικές απολύσεις. Η Exxon Mobil Corp. δήλωσε ότι σκοπεύει να μειώσει το λειτουργικό κόστος κατά 15%, χωρίς να περιλαμβάνει απολύσεις.

Οι περικοπές της Chevron αντιστοιχούν σε περίπου 6.000 από τους 45.000 υπαλλήλους που δεν διαθέτουν βενζινάδικο. «Εκσυγχρονίζουμε τις οργανωτικές μας δομές ώστε να αντικατοπτρίζει την αποτελεσματικότητα και να ταιριάζει με τα προβλεπόμενα επίπεδα δραστηριότητας», δήλωσε η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια. «Αυτή είναι μια δύσκολη απόφαση και δεν την κάνουμε φευγαλέα και απερίσκεπτα».

Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει να αφαιρέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια λειτουργικών δαπανών φέτος εκτός από τη μείωση των κεφαλαιουχικών δαπανών κατά σχεδόν το ένα τρίτο. Ακόμα και πριν από την πανδημία, ο Διευθύνων Σύμβουλος Mike Wirth ηγήθηκε μιας προσπάθειας μείωσης του κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου