Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Baker Hughes: Μειώθηκαν κατά 58 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ στο χαμηλότερο επίπεδο από τoν Δεκέμβριο του 2016

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου για τέταρτη συνεχή εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2016, με τα συμβόλαια να υποχωρούν πάνω από 50% από τότε που ξεκίνησε η διαμάχη της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας για την ενίσχυση της παραγωγής και το μερίδιο αγοράς.

Αυτός ο πόλεμος των τιμών ήρθε ταυτόχρονα..
με τα κυβερνητικά μέτρα για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωονοϊού που έχουν μειώσει την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τη ζήτηση ενέργειας.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά 58 οι πλατφόρμες την εβδομάδα έως τις 9 Απριλίου, μειώνοντας το συνολικό αριθμό σε 504, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes Co την Παρασκευή 9.3.2020

Η Baker Hughes δημοσίευσε την έκθεσή του μια μέρα νωρίτερα λόγω της Μεγάλης Παρασκευής των Καθολικών στις 10 Απριλίου.

Η εξέλιξη του πετρελαϊκού εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, μειώθηκε κατά 39% σε σχέση με την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, όταν δραστηριοποιούνταν 833 πλατφόρμες.

Περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών εγκαταστάσεων βρίσκεται στη λεκάνη Permian βρίσκεται στο δυτικό Τέξας και στο ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι ενεργές μονάδες μειώθηκαν κατά 35 αυτή την εβδομάδα σε 316 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2017. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τον Φεβρουάριο του 2015.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου ΗΠΑ μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα κατά 600.000 βαρέλια ημερησίως στα 12,4 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως και αναμένεται να μειωθεί κατά περίπου 2 εκατομμύρια bpd το επόμενο έτος, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Οι αναλυτές στην Raymond James, επενδυτική τράπεζα, αναμένουν συνολικές εγκαταστάσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου να υποχωρήσουν από περίπου 800 στα τέλη του 2019 σε περίπου 400 έως τα μέσα του έτους και κάτω από 400 έως τα τέλη του 2020.

Αυτό συγκρίνεται με το σημερινό χαμηλό επίπεδο των 404 εγκαταστάσεων κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 20 Μαΐου 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

"Η αμερικανική βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου φρενάρει και μειώνει τη διάτρηση με ταχύτητα ρεκόρ", ανέφεραν οι αναλυτές της Rystad Energy σε μια ανακοίνωση που προβλέπει ότι ο αμερικανικός αριθμός εγκαταστάσεων θα μπορούσε να "υποχωρήσει σε έναν πιθανό πυθμένα περίπου 200" με το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πτώσης να αναμένεται μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Στον Καναδά, ο συνολικός αριθμός των εγκατταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου υποχώρησε στα 35, το χαμηλότερο επίπεδο από το 2000 τουλάχιστον. Αυτό συγκρίνει το σημερινό χαμηλό επίπεδο των 29 εξεδρών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που έληξε στις 24 Απριλίου 1992, σύμφωνα με την Baker Hughes.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το αργό διαπραγματεύθηκαν την Πέμπτη γύρω στα 25 δολάρια το βαρέλι, καθώς οι επενδυτές περίμεναν λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των κορυφαίων παραγωγών, οι οποίες αναμένατι να προχωρήσουν σε συμφωνία για περικοπές ρεκόρ μετά την παγκόσμια κατάρρευση της ζήτησης καυσίμων λόγω της πανδημίας των κοροναϊών.

Όσον αφορά τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμεριακνικού αργού διαπραγματεύθηκαν περίπου 33 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2020 και σχεδόν 37 δολάρια για το 2021 με προσδοκίες ότι η ζήτηση θα ενισχυθεί τους προσεχείς μήνες, καθώς η οικονομία θα αποκατασταθεί μετά την άρση των περιορισμών από τις κυβερνήσεις. Αυτό συγκρίνεται με το μέσο όρο των $ 57,04 το 2019.

Η αμερικανική εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co ανακοίνωσε ότι οι 31 από τις ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας και παραγωγής (Ε & Π) που παρακολουθεί έχουν μειώσει τα σχέδια δαπανών τους.

Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητες εταιρείες E & Ps αναμένεται να μειώσουν τις δαπάνες κατά μέσο όρο 11% το 2020 από 2019 επίπεδα. Το 2019, οι εταιρείες αυτές περιέκοψαν τις δαπάνες κατά περίπου 10% από το 2018 επίπεδα.

Η Exxon Mobil Corp αυτή τη βδομάδα υποχώρησε σε επένδυση σε σχιστόλιθο, φυσικό αέριο και παραγωγή βαθέων υδάτων, μειώνοντας τις προγραμματισμένες κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 30% το 2020 έναντι του 2019.

Η IHS Markit δήλωσε ότι τα σχέδια των E & Ps της Βόρειας Αμερικής αναφέρουν μείωση των δαπανών το 2020 κατά περίπου 36% ή 24,4 δισ. Δολάρια σε σύγκριση με πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου