Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ και των εταίρων του για το πετρέλαιο στις 6/4 - Έτοιμοι για περικοπές οι Ρώσοι

Από το worldenergynews.gr
Σε λιγότερο από 24 ώρες με το tweet του Trump ότι η  Σαουδική Αραβία ζήτησε επείγουσα συνάντηση με τους παραγωγούς πετρελαίου, υποστηρίζοντας την ιδέα των πραγματικών περικοπών, περί 10-15 εκατ. Βαρέλια ημερησίως, δρομολογούνται νέες εξελίξεις.
Μέχρι στιγμής, ο ΟΠΕΚ δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο στη συγκεκριμένη είδηση.

Η λίστα συμμετετόντων είναι ζωτικής σημασίας, καθώς η Σαουδική Αραβία έχει καταστήσει σαφές ότι θα προχωρήσει σε μείωση..
της παραγωγής, υπό την προϋπόθεση ότι και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, επωμισθούν μέρος των μειώσεων της προσφοράς. Το Ριάντ ζήτησε τηλεδιάσκεψη, προσβλέποντας σε μια «δίκαιη συμφωνία».

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του Bloomberg οι Ρώσοι είναι έτοιμοι προς μείωση της παραγωγής.

Tο Brent ενισχύεται κατά +8,02% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 32,34 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +4,42% στα 26,44 δολ. ανά βαρέλι.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης οι τιμές του «μαύρου χρυσού» σημείωσαν «άλμα» της τάξεως του +25%, μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump, ότι η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν για μείωση της παραγωγής τους κατά σχεδόν 10 εκατ. βαρέλια, με τον ίδιο να προσθέσει ότι «εάν συμβεί αυτό θα είναι σπουδαίο για τη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου».

WSJ: ΟΠΕΚ και Ρωσία εξετάζουν νέα μείωση της παραγωγής πετρελαίου κατά 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Το ενδεχόμενο νέας μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου εξετάζουν οι χώρες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας, σύμφωνα με σημερινό (3/4) δημοσίευμα της Wall Street Journal, προκειμένου να σταθεροποιήσουν την αγορά ενέργειας και να δώσουν ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Ειδικότερα, οι χώρες του ΟΠΕΚ+ αναμένεται να πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα (6/4) τηλεδιάσκεψη, προκειμένου να συζητήσουν μία νέα συμφωνία για μείωση στην παραγωγή πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να αγγίξει ακόμα και τα 6 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η έκβαση της συνάντησης μεταξύ του ΟΠΕΚ και των δέκα χωρών εκτός Οργανισμού που συμμετείχαν στην προηγούμενη συμφωνία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τις συζητήσεις που θα πραγματοποιήσει σήμερα η αμερικανική κυβέρνηση με τους παραγωγούς πετρελαίου στις ΗΠΑ.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ορισμένες χώρες ενδέχεται να μη στηρίξουν μία νέα προσπάθεια για μείωση της παραγωγής πετρελαίου εάν δεν συμμετάσχουν σε αυτή και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σημειώνεται ότι η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ είχε αποτελέσει τα προηγούμενα χρόνια τον κύριο παράγοντας αντιστάθμισης στις προσπάθειες του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να σταθεροποιήσουν την αγορά ενέργειας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου