Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΗΠΑ: Στο τραπέζι η λύση "καραντίνας" των εργαζομένων για την διασφάλιση της τροφοδοσίας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου

Από το energypress.gr
Tην λύση να θέσει σε “καραντίνα” ένα κομμάτι των εργαζομένων στο χώρο δουλειάς εξετάζει η βιομηχανία ηλεκτρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση με την εξάπλωση του κορωναϊού.

Ειδικότερα, η αμερικανική βιομηχανία ηλεκτρισμού επεξεργάζεται σχέδια για να διασφαλίσει την αδιάλειπτη λειτουργία των μονάδων..
παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με μία από αυτές να είναι η παραπάνω. Εργαζόμενοι σε κρίσιμα πόστα για την λειτουργία των μονάδων, όπως είναι τα κέντρα ελέγχου να μένουν μόνιμα εντός του χώρου εργασίας, όπου θα υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές (κρεβάτια, κουβέρτες, τρόφιμα) για να γίνει κάτι τέτοιο ευκταίο και επομένως να μην κινδυνεύουν να μολυνθούν από τον κορωναϊό. 

Όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του Reuters, το εν λόγω σχέδιο έκτακτης ανάγκης, αν τεθεί σε εφαρμογή, θα συνιστά ένα άνευ προηγουμένου μέτρο των προμηθευτών ηλεκτρικής ενέργειας προκειμένου να κρατήσουν υγιείς τους εργαζόμενους τους με υψηλή ειδίκευση, καθώς, τόσο η ιδιωτική βιομηχανία όσο και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις της παγκόσμιας πανδημίας που μέχρι στιγμής έχει μολύνει περισσότερους από 227.000 ανθρώπους παγκοσμίως.

“Η προσοχή πρέπει να δωθεί στο να παραμείνουν αναμμένα τα φώτα και να συνεχίσει απρόσκοπτα η ροή φυσικού αερίου”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Scott Aaronson, αντιπρόεδρος ασφαλείας και ετοιμότητας της Edison Electric Institute - η μεγαλύτερη ένωση παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας των ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε πως μερικές εταιρείες είτε έχουν ήδη απομονώσει μια ομάδα βασικών υπαλλήλων που παραμένουν υγιείς, είτε σκέφτονται να το κάνουν και αναζητούν τα κατάλληλα πρωτόκολλα για κάτι τέτοιο.

Σχολιάζοντας επί του ίδιου θέματος, η Maria Korsnick, πρόεδρος του Ινστιτούτου Πυρηνικής Ενέργειας (Nuclear Energy Institute) είπε ότι κάποιοι από τους κοντά 60 πυρηνικούς σταθμούς της χώρας, επίσης, “εξετάζουν το ενδεχόμενο να απομονώσουν μια κρίσιμη ομάδα εργαζομένων που θα εξασφαλίσει την λειτουργία της μονάδας, αποθηκεύοντας έτοιμα γεύματα, είδη μιας χρήσεως, προμήθειες σε ρούχα και είδη προσωπικής φροντίδας”.

Να σημειώσουμε ότι οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, οι υποδομές πετρελαίου και φυσικού αερίου και οι πυρηνικοί αντιδράστηρες χαρακτηρίζονται ως “υποδομές ζωτικής σημασίας” από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Το αμερικανικό Τμήμα Εθνικής Ασφάλειας είναι επιφορτισμένο με σχέδια έκτακτης ανάγκης προκειμένου να διασφαλίσει την λειτουργία αυτών σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου