Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Σ.Κ. ΕΛΠΕ

Συναδέλφισσες-οι, 

Την προηγούμενη Παρασκευή 13/03/20 έκλεισε η διαπραγμάτευση για τη νέα ΕΣΣΕ και τον Εσωτερικό Κανονισμό με τη συμφωνία που ήδη σας έχει κοινοποιηθεί μετά από το έκτακτο ∆.Σ. του Σωματείου όπου με ομοφωνία, πλην Αγωνιστικού Μετώπου, ( ΥΠΕΡ 18, ΚΑΤΑ 1) εγκρίθηκε. 

Μια συμφωνία τριετούς διάρκειας με γενικές αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια, λόγω κρίσης και μνημονίων. Η συμφωνία διορθώνει..
αδικίες που αφορούσαν τους νέους συναδέλφους, αυξάνει κατά 1.000 ευρώ τους βρεφικούς σταθμούς – νηπιαγωγεία, δίνει αυξήσεις στις κοινωνικές παροχές, απάλειψη του 60% στους νεοπροσληφθέντες καθώς και αύξηση της EKOCARD στα 60 ευρώ. 

Η νέα τριετής ΕΣΣΕ έχει θετικό πρόσημο, παράγει όφελος για τους εργαζόμενους και διασφαλίζει τις εργασιακές μας σχέσεις, σε μια περίοδο δύσκολη λόγω κορονοϊού όπου βάλλεται η παγκόσμια οικονομία, συνεπώς και η δική μας, όταν πολλές εταιρείες έχουν παγώσει ή παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων τους.
Άρα η επίτευξη της συμφωνίας διασφαλίζει για την επόμενη τριετία τις εργασιακές μας σχέσεις.

Στο σημείο 3 της συμφωνίας υπάρχει πρόβλεψη για την ενσωμάτωση του πριμ σε 14 μισθούς. Επειδή όμως από κάποιους κακόβουλους υπάρχει σπέκουλα γύρω από το θέμα αυτό, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα. 

Καταρχάς δεν συζητάμε να γίνει κάτι για το πριμ φέτος, συνεπώς θα καταβληθεί κανονικά. Θα γίνουν αναλογιστικές μελέτες για ενσωμάτωση του σε 14 μισθούς, για 2.000 εργαζόμενους, για τον καθένα ξεχωριστά μέχρι το τέλος του εργασιακού τους βίου, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν θα χάσει κανείς. 

Αυτό θα γίνει από ειδικούς επιστήμονες και θα συμμετέχει και το Σωματείο με διαπαραταξιακή διαπραγματευτική ομάδα. 
page1image26989248page1image26990784
Εάν διαπιστωθεί ότι ο τρόπος ενσωμάτωσης του πριμ δεν διασφαλίζει την καταβολή του και χάσουμε έστω και ένα σεντ, τότε δεν πρόκειται να προχωρήσει τίποτα και θα παραμείνει το καθεστώς που υφίσταται σήμερα στον τρόπο καταβολής του. Άλλωστε θα τεθεί και σε ψηφοφορία στους εργαζόμενους για να το εγκρίνουν ή όχι. ∆εν μπορεί να μπαίνει σε κίνδυνο συνεχώς ο μισθός μας. Τέλος σε κάθε περίπτωση δεν θα γίνει τίποτα εάν δεν εξασφαλίζεται η πλήρης καταβολή του πριμ. 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Όσον αφορά την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού θα πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα Υγιεινής που ανακοινώνονται καθημερινά, από τους κρατικούς φορείς και την Εταιρεία. Να δώσουμε μεγάλο βάρος στην ατομική μας ευθύνη για να διασφαλίσουμε τη δική μας υγεία, την υγεία των οικογενειών μας καθώς και την υγεία των συναδέλφων και των συνανθρώπων μας. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσέλθουν στην ψηφοφορία στις 18 και 19 Μαρτίου για την εγκρίνουν τη νέα συμφωνία, για την ΕΣΣΕ & τον Εσωτερικό Κανονισμό, προκειμένου να εξουσιοδοτηθούν ο Πρόεδρος και ο Γεν. Γραμματέας να την υπογράψουν. 

Η προσέλευση όλων είναι επιβεβλημένη προκειμένου να έχει την έγκριση της πλειοψηφίας των συναδέλφων. 


                                          ΣΤΙΣ 18 & 19 ΜΑΡΤΙΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ 

                                                                              ΝΑΙ
                                            ΓΙΑ ΕΣΣΕ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 

Υ.Γ. Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ Η ΨΕΥΤΙΑ ΕΧΟΥΝ ΟΝΟΜΑ : ΕΝΙΑΙΑ – ΕΛΚΕ (δεν είναι σύμπτωμα κορονοϊού, είναι σύμπτωμα απόγνωσης και απελπισίας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου