Κυριακή 8 Μαρτίου 2020

Eni: Ολοκλήρωση κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου στην Αλγερία

Από το naftikachronika.gr
Η ιταλική Eni ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τα πεδία Bir Rebaa Nord (BRN) και Menzel Ledjmet Est (MLE) στη λεκάνη του Berkine, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αλγερίας.

Ο αγωγός έχει μήκος 185 χλμ. και διάμετρο 16 ίντσες, με μεταφορική ικανότητα 7 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ημερησίως.

Το έργο θα επιτρέψει..
την εξαγωγή του φυσικού αερίου που παράγεται στο οικόπεδο 403 (BRN και BRSW), καθώς επίσης και την ανάπτυξη των νέων οικοπέδων, στα οποία ολοκληρώθηκαν οι τέσσερις πρώτες γεωτρήσεις. Η παραγωγή πετρελαίου από την ίδια περιοχή ξεκίνησε τον Μάιο του 2019 και θα συνεχίσει να αναπτύσσεται κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Πρόκειται για ένα έργο fast track, μεταξύ της Eni και της Sonatrach, βασιζόμενο στην κοινή στρατηγική για ταχεία εμπορική εκμετάλλευση που ακολουθούν οι δύο εταιρείες, αλλά και στην ικανότητα του ομίλου Sonatrach να εκτελέσει τα έργα στο ακέραιο.

Κατά την πλήρη λειτουργία του, το Berkine Nord θα παράγει συνολικά 6,5 εκατ. κυβικά μέτρα, τα οποία θα οδηγήσουν σε συνολική παραγωγή 65.000 βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως (boed) έως το 2020.

Η Eni είναι παρούσα στην Αλγερία από το 1981, με παραγωγή 90.000 βαρελιών/ημέρα, καθιστώντας την εταιρεία μία από τις κυριότερες διεθνείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη βορειοαφρικανική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου