Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2020

ΤΑΙΠΕΔ: Στο επόμενο 15θήμερο η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για ΔΕΠΑ Εμπορίας – Οι βλέψεις και οι προκλήσεις των εγχώριων μνηστήρων

Από το energypress.gr
Την επόμενη ή την μεθεπόμενη εβδομάδα αναμένεται το ΤΑΙΠΕΔ να δημοσιοποιήσει τον διαγωνισμό για την πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίας.

Αυτό αναφέρουν πηγές του energypress, με αφορμή τις τελευταίες πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση και το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων να μεταθέτουν πιο πίσω την προκήρυξη της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Οι ίδιοι κύκλοι θέλουν..
υποψήφιοι επενδυτές να διακινούν αυτά τα σενάρια για διάφορους λόγους, που έχουν να κάνουν είτε με τη δυσκολία του εγχειρήματος είτε με το ό,τι βρίσκονται σε συζητήσεις με άλλες εταιρίες για κοινοπρακτικά σχήματα που θα τους επιτρέψουν να κατέλθουν στο διαγωνισμό και αποζητούν κι άλλο χρόνο. Επιπλέον, πληροφορίες φέρουν αγκάθι στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας το γεγονός ότι η συμμετοχή της εταιρίας στο FSRU Αλεξανδρούπολης έχει υπαχθεί υπό τη σκέπη της συγκεκριμένης εταιρίας.

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες, όσοι έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής υποψηφιότητα στη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας αντιμετωπίζουν τα ακόλουθα ζητήματα:

1.       Τα Ελληνικά Πετρέλαια που κατέχουν το 35% της επιχείρησης φέρονται ακόμη να μην έχουν καταλήξει σε συμφωνία για την από κοινού διεκδίκηση της με τον εταίρο τους την Edison. Επιπλέον, η πετρελαϊκή εταιρία έχει να αντιμετωπίσει και την πώληση του μεριδίου της με discount στην περίπτωση που δεν πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό.

2.       Η Mytilineos, αν και φέρεται αποφασισμένη να χτυπήσει… την εταιρία φυσικού αερίου, προβληματίζεται ως προς τις υποχρεώσεις που θα πρέπει να αναλάβει έναντι της Επιτροπής Ανταγωνισμού, καθώς τα μερίδια της μαζί με εκείνα της ΔΕΠΑ Εμπορίας δημιουργούν δεσπόζουσα θέση στην αγορά. Πάντως η εισηγμένη είναι διατεθειμένη να το πράξει αυτό.

3.       Ο όμιλος της Motor Oil, φέρεται περισσότερο να ενδιαφέρεται για τη θυγατρική της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ΕΠΑ Αττικής, παρά για το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Ωστόσο, πηγές τον φέρουν να κατέρχεται στο διαγωνισμό.

4.       Σε αναζήτηση εταίρου, φέρεται να βρίσκεται και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, χωρίς να αποκλείεται να συμμετάσχει και μόνη της στο διαγωνισμό αλλά και να τον έχει ήδη βρει…

5.       Ο όμιλος Κοπελούζου φέρεται να έχει δέσει το σχήμα με τον Τσέχο επενδυτή Κάρελ Κομάρεκ για τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας. Αν και ο όμιλος έχει ήδη τοποθετηθεί στο ΔΕΣΦΑ με 10% αλλά και τρέχει σε αυτήν την περίοδο το FSRU της Αλεξανδρούπολης, για την εύρεση μετόχων στη Gastrade, η αγορά θεωρεί ότι θα κατέλθει στον διαγωνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου