Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Το Σουδάν θα βασιστεί στο εισαγόμενο πετρέλαιο κατά τη διάρκεια συντήρησης διυλιστηρίου 70 ημερών



KHARTOUM (Reuters) - Τα πρατήρια βενζίνης σε ολόκληρο το Σουδάν θα βασίζονται αποκλειστικά στα εισαγόμενα καύσιμα, ενώ το κύριο  διυλιστήριο  πετρελαίου της χώρας ξεκινά τη συνήθη συντήρηση, δήλωσε το υπουργείο Ενέργειας αργά την Κυριακή

Το Σουδάν έχει λειτουργήσει ένα σύστημα τιμών δύο επιπέδων από τον Οκτώβριο, σε μια..

προσπάθεια να μειώσει την εξάρτηση από τις επιδοτήσεις, με το οποίο η εισαγόμενη βενζίνη και το ντίζελ πωλούνται σε υπερδιπλάσια από την τιμή των τοπικών καυσίμων.

Ωστόσο, με τη συντήρηση 70 ημερών του  διυλιστηρίου Χαρτούμ , μόνο οι εισαγόμενες βενζίνη και ντίζελ θα είναι διαθέσιμοι στους καταναλωτές. Κάθε καύσιμο που παράγεται τοπικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα κατευθύνεται προς τους τομείς της γεωργίας, της ηλεκτρικής ενέργειας, των δημόσιων μεταφορών και της ασφάλειας, ανέφερε η δήλωση.

Οι ελλείψεις καυσίμων και οι μεγάλες ουρές στους σταθμούς είναι κοινές στο Σουδάν καθώς η κυβέρνηση αγωνίζεται να βρει ξένο νόμισμα για εισαγωγές, τα οποία άνοιξαν στον ιδιωτικό τομέα τον Απρίλιο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί πολιτική για τις τιμές μετά την ολοκλήρωση της συντήρησης.

(Αναφορά από τον Ali Mirghani, συγγραφή της Nafisa Eltahir. Επιμέλεια από τη Jane Merriman)


Από το hydrocarbonprocessing.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου