Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

"Αγκάθι" για τους αμερικανικούς παραγωγούς LNG τα πράσινα πιστοποιητικά που εξετάζει η Ε.Ε.



 Η μεγαλύτερη παραγωγός LNG των ΗΠΑ, Cheniere Energy, είδε τα φορτία της να μειώνονται στο μισό κατά το γ' τρίμηνο του έτους εν μέσω μειωμένης ζήτησης και περιορισμών από τους τυφώνες, τη στιγμή που εγκυμονούν κίνδυνοι για τη δραστηριότητά της στη Γηραιά Ήπειρο.

Η εταιρεία, που λειτουργεί δύο σταθμούς υγροποίησης στις ανατολικές..

ακτές των ΗΠΑ, φόρτωσε 187 τρις. btu σε 55 διαφορετικά φορτία LNG κατά το διάστημα αυτό ή 5,3 δις. κ.μ.

Παράλληλα, αξίζει να σημειώσουμε ότι μακροπρόθεσμα απειλή αποτελεί για τους αμερικανικούς παραγωγούς LNG η νέα τάση στην ευρωπαϊκή νομοθεσία που καλεί για "πρασίνισμα" του κλάδου του φυσικού αερίου και του LNG. Σχετικοί κανονισμοί τελούν σήμερα υπό συζήτηση στην Κομισιόν και δεν αποκλείεται στο μέλλον να επηρεάσουν τους παραγωγούς στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού που νωρίτερα φέτος και πέρυσι κάλυψαν σημαντικό μερίδιο της ζήτησης τόσο στην Ε.Ε., όσο και στην Ελλάδα με τα φορτία τους να αγγίζουν ποσότητα-ρεκόρ.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg ανέφερε ότι η Ε.Ε. εξετάζει να εισάγει ένα σύστημα με πράσινα πιστοποιητικά για το LNG με βάση το πόσο ρυπογόνος είναι η παραγωγή του. Ως εκ τούτου, στόχος είναι να κατευθυνθούν οι αγοραστές του LNG προς τους λιγότερο επιβλαβείς παραγωγούς, πράγμα που δεν συμφέρει την αμερικανική σχιστολιθική παραγωγή αερίου.


Από το energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου