Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Κατά 12% μειώθηκε η παραγωγή πετρελαίου της Lukoil το β' τρίμηνο του 2020

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αργού της Ρωσίας, Lukoil, δήλωσε στις 7 Αυγούστου ότι η παραγωγή πετρελαίου, εκτός του έργου West Qurna 2, μειώθηκε στα 18,82 εκατομμύρια τόνους το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με τις βαθύτερες περικοπές στο πλαίσιο της συμφωνίας του OPEC+
Αυτό ισοδυναμεί με μέσο όρο περίπου 1,52 εκατομμυρίων b /d, μειωμένο κατά 11,6% σε ετήσια βάση και 12% το τρίμηνο.

Από τον Μάιο, οι Ρώσοι παραγωγοί, συμπεριλαμβανομένης..
της Lukoil, υπόκεινται στους αυστηρότερους περιορισμούς παραγωγής μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της συμφωνίας του Οργανισμού  για να μειωθεί η αστάθεια της αγοράς που προκλήθηκε από την πανδημία κοραναϊού. Οι περικοπές μειώνονται από την 1 Αυγούστου.

Παράλληλα, οι περιορισμοί της παραγωγής αντικατοπτρίστηκαν στην παραγωγή της Lukoil κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η οποία ήταν 40,2 εκατομμύρια τόνους, ισοδύναμη με μέσο όρο περίπου 1,62 εκατομμύρια b/d. Αυτό μειώθηκε κατά 5,6% σε ετήσια βάση.

Η παραγωγή υδρογονανθράκων ήταν κατά μέσο όρο 1,98 εκατομμύρια b/d το 2ο τρίμηνο, μειωμένη κατά 14,8% το χρόνο και κατά 15% το τρίμηνο. Η παραγωγή υδρογονανθράκων στο H1 μειώθηκε κατά 8,4% σε μέσο όρο 2,155 εκατομμύρια b / d.

«Η περικοπή οφειλόταν στη νέα συμφωνία του ΟPEC + και στη μείωση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο από το Ουζμπεκιστάν στην Κίνα, που προκλήθηκε από τον αρνητικό αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 στη ζήτηση υδρογονανθράκων» συμπλήρωσε η εταιρεία.

Τέλος, η παραγωγή φυσικού αερίου της Lukoil ανήλθε σε 6,396 Bcm το 2ο τρίμηνο, μειωμένη κατά 23,6% το έτος και 24% το τρίμηνο.

Από το worldenergynews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου