Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Baker Hughes: Μειώθηκαν κατά 17 οι εξέδρες πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι ενεργειακές εταιρείες των ΗΠΑ και του Καναδά μείωσαν τον αριθμό των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που λειτουργούν σε χαμηλό ρεκόρ καθώς περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις μετά το lockdowns που  προκάλεσαν πτώση των τιμών της ενέργειας και της ζήτησης.

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου των ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης της μελλοντικής..
παραγωγής, μειώθηκε κατά 17 σε χαμηλό όλων των εποχών σε 301 την εβδομάδα έως τις 29 Μαΐου, σύμφωνα με στοιχεία της  Baker Hughes.
Είναι η τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα, που ο αριθμός των ΗΠΑ έπεσε σε νέο ρεκόρ.

Σε μηνιαία βάση οι εξέδρες των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 164, η τρίτη μηνιαία πτώση στη σειρά.

Σύμφωνα με την Baker Hughes, ο αριθμός των καναδικών πλατφορμών μειώθηκε κατά ένα στα χαμηλότερα επίπεδα των 20 αυτής της εβδομάδας.

Αυτό ήταν 65 πλατφόρμες, ή 76%, κάτω από αυτή τη φορά πέρυσι και ήταν η τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα που σημείωσε χαμηλό ρεκόρ.

Οι αναλυτές αναμένουν από τις αμερικανικές εταιρείες ενέργειας να συνεχίσουν να περικόπτουν εξέδρες για το υπόλοιπο του έτους και να διατηρήσουν τον αριθμό σε χαμηλό το 2021 και το 2022.

«Η δραστηριότητα πρέπει ... να υποχωρήσει κάτω από τα 300 παρά την πρόσφατη μέτρια ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου. Προφανώς, η χαμηλότερη δραστηριότητα γεώτρησης θα οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής », δήλωσε ο James Williams της WTRG Economics στο Αρκάνσας, σημειώνοντας ότι« Η γεώτρηση φυσικού αερίου πρέπει να αρχίσει να ανακάμπτει πριν από το πετρέλαιο ».

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού στις ΗΠΑ διαπραγματεύονταν πάνω από 33 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, αύξηση περίπου 78% αυτό το μήνα, αλλά εξακολουθούν να μειώνονται περίπου 45% από την αρχή του έτους.

Οι εξέδρες πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν 15 σε 222 αυτήν την εβδομάδα, οι χαμηλότερες από τον Ιούνιο του 2009, ενώ οι εξέδρες αερίου μειώθηκαν δύο σε 77, οι χαμηλότερες στο ρεκόρ σύμφωνα με στοιχεία που χρονολογούνται από το 1987

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου