Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Τrump: Θα βάλω και δασμούς για να προστατέψω την αμερικανική πετρελαϊκή βιομηχανία

Από το worldenergynews.gr
Ακόμα και δασμούς είναι διατεθειμένος να βάλει ο πρόεδρος Trump στις εισαγωγές πετρελαίου για να στηρίξει την αμεικανική πετρελαϊκή βιομηχανία, όπως αποκάλυψε στο καθημερινό του briefing ξημερώματα Κυριακής 5/4.

Είπε ο πρόεδρος Trump:

"Οι τιμές πετρελαίου και βενζίνης είναι πολύ χαμηλές και δεν μπορούν να παραμείνουν σε αυτά τα επίπεδα.
Ο Πούτιν μου είπε ότι θα προχωρήσει σε συμφωνία περικοπής 10εκατ βαρέλια/ημέρα, μπορεί και περισσότερα.Είναι προς το συμφέρον και των Σαουδαράβων.
Δεν είναι δικό μας θέμα, είναι θέμα του OPEC.
Εμείς έχουμε εξασφαλίσει την ενεργειακή αυτοδυναμία μας.
Για να προστατεύσω την εγχώρια πετρελαϊκή βιομηχανία, που είναι τομέας - κλειδί, είμαι διατεθειμένος να βάλω ακόμα και δασμούς"
Άνοιξε έτσι ο Trump ένα νέο κεφάλαιο, γιατί αν βάλει δασμούς θα δυσκολέψει τις εισαγωγές πετρελαίου στις ΗΠΑ και παράλληλα θα επιτρέψει στις δικές του πετρελαϊκές να αυξήσουν τις τιμές εσωτερικά και να καλύψουν σημαντικό μέρος των ζημιών που τώρα καταγράφουν.

Οι πιθανοί ελιγμοί του απέναντι στον OPEC+

Μετά από αυτό είναι οφθαλμφανές ότι ο Trump δεν πρόκειται να παίξει άμεσα το χαρτί των Αράβων, που θέλουν να μειώσουν και οι αμερικανικές εταιρίες την παραγωγή.
Άρα θα πιέσει για συμφωνία με το χαρτί των δασμών, σαν άμυνα για να προστατέψει τις δικές του πετρελαϊκές, που δε αντέχουν τις τρέχουσες τιμές.
Προφανώς ο στόχος είναι η Σαουδική Αραβία, καθώς με τον Πούτιν υπάρχει ήδη μια συμφωνία από τα λεγόμενα των δύο πλευρών
Παράλληλα τόνισε ότι ο βασικός στόχος είναι να ανοίξει κανονικά όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η αμερικανική οικονομία και οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Λουϊζιάνα, Ντητρόϊτ και Οκλαντ είναι τα 3 νέα hot spots, ενώ ο κυβερνήτης Cuomo της Νέας Υόρκης προβλέπει κορύφωση των κρουσμάτων μέσα στις επόμενες 7 ημέρες.

Τι έγραφε το WEN για την συνάντηση Trump με CEO πετρελαϊκών την Παρασκευή 3/4

Το πακέτο για τις υποδομές μπαίνει στο παιχνίδι σύμφωνα με τις δηλώσεις Trump
Έληξε η συνάντηση Trump με τους CEO των πετρελαϊκών και όπως μετέδωσε το Bloomberg στις δηλώσεις που έγιναν παρουσία του προέδρου από τους managers υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την κατάληξη της συνάντησης.
Οι ίδιοι ευχαρίστησαν τον Trump λέγοντάς του, ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλh στιγμή και τόνισαν την σημασία της ανεξαρτητοποίησης των ΗΠΑ σε ενεργειακό επίπεδο.
Ο Τrump έκανε μνεία προς αυτούς για το πακέτο υποδομών 2 τρισ, προφανώς αναφερόμενος και σε καινούργιους αγωγούς πετρελαίου που θα κατασκευσατούν.
Δεσμέυθηκε δε, ότι θα οδηγήσει τον πετρελαϊκό κλάδο σε ανάκαμψη.

To meeting περιελάμβανε τους CEOs από Exxon, Chevron, Occidental Petroleum, Devon Energy, Phillips 66, Energy Transfer Partners και τον πρώην Continental Resources CEO Harold Hamm.
Ο Trump επανέλαβε ότι ο πρίγκηπας Mohammed bin Salman και ο Putin θέλουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την παραγωγή πετρελαίου και την μείωσή της.
"Θέλουν να υπάρξει λύση, είναι πραγματικά τραγικό για αυτούς, αυτό που συμβαίνει και για αυτό θέλουν να βρουν συμφωνία, έχω μιλήσει και με τους δύο", ανέφερε.

"Θα βρούμε λύσεις και θα ανακάμψει ο κλάδος, είμαι μαζί σας 1000%", είπε ο Trump." Eίναι ένας πολύ μαγάλος κλάδος και πρώτης προτεραιότητας.Μεγάλη σημασία δίνω στο πακέτο των υποδομών", προσέθεσε ο πρόεδρος.

Ο Επίτροπος της εποπτικής αρχής Texas Railway Comission, Ryan Sitton, ανέφερε στο CNBC ότι στην παρούσα φάση η αφορά πετρελαίου έχει υπερπροσφορά κατά 21%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου