Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Περσικός Κόλπος: Νέα πλατφόρμα εξόρυξης φυσικού αερίου

Από το naftikachronika.gr
Το Ιράν ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της νέας παράκτιας πλατφόρμας εξόρυξης φυσικού αερίου στον Περσικό Κόλπο. Η νέα πλατφόρμα είναι η τρίτη κατά σειρά που κατασκευάζεται, στο πλαίσιο της «Φάσης 13» για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος South Pars.

Η νέα πλατφόρμα, γνωστή και ως 13 Α, διαθέτει την ικανότητα εξόρυξης 14,2 εκατ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου την ημέρα. Η ημερήσια εξαγωγή..
της γιγάντιας κατασκευής θα ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες με την ολοκλήρωση και της τέταρτης πλατφόρμας για τη «Φάση 13» του εν λόγω πρότζεκτ.

Το κοίτασμα South Pars Gas Field βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο και διασχίζει τα θαλάσσια σύνορα του Ιράν με το Κατάρ. Και οι δύο αυτές χώρες έχουν προχωρήσει στην εκμετάλλευση των φυσικών πόρων του κοιτάσματος. Η ανάπτυξη υποδομών για την εκμετάλλευση του κοιτάσματος της ιρανικής πλευράς έχει σχεδιαστεί σε συνολικά 28 φάσεις. Το κοίτασμα South Pars καλύπτει συνολική επιφάνεια 9.700 τ.χλμ., εκ των οποίων τα 3.700 τ.χλμ. ανήκουν στο Ιράν. Οι μελέτες που έχουν γίνει έδειξαν ότι το ιρανικό τμήμα του περιέχει 14 τρισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και 18 δισ. βαρέλια συμπυκνωμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου