Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Βραζιλία: Ένταξη ή όχι στον OPEC;

Από το naftikachronika.gr
Έτοιμη να συνομιλήσει με τον OPEC αλλά όχι να ενταχθεί ως μέλος του εμφανίζεται η Βραζιλία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της χώρας.

Ο Bento Albuquerque σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «η ιδέα είναι απλώς να αυξήσουμε την παραγωγή μας και να συμμετέχουμε..
περισσότερο στις διεθνείς αγορές πετρελαίου και φυσικού αερίου», όπως μεταδίδει το δίκτυο Mercopress.

Ο Βραζιλιάνος αξιωματούχος συνέχισε λέγοντας ότι δεν αποτελεί για τη χώρα επιλογή η οποιαδήποτε επιβολή περιορισμών στην παραγωγή μαύρου χρυσού, αντιθέτως επιθυμεί την αύξηση της παραγωγής και γι’ αυτό δεν προτίθεται να συμμετάσχει στον OPEC.

Νωρίτερα φέτος, ο Bento Albuquerque είχε δηλώσει ότι η Βραζιλία πρόκειται να μπει σε συζητήσεις με τον OPEC, με σκοπό μια πιθανή προσχώρηση της λατινοαμερικανικής χώρας στον Οργανισμό εντός του 2020. Ωστόσο, πλέον το σενάριο ένταξης στον OPEC απομακρύνεται, τουλάχιστον για φέτος, ακόμα και αν οι διαπραγματεύσεις επιτύχουν.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, είχε αναφέρει το 2019 ότι η Σαουδική Αραβία ζήτησε επισήμως την ένταξη της χώρας του στους κόλπους του OPEC. «Προσωπικά θα ήθελα πολύ η Βραζιλία να γίνει μέλος του OPEC», ανέφερε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος σε δηλώσεις του στο Ριάντ τον περασμένο Οκτώβριο.

Παρά την αλλαγή στρατηγικής, ο Albuquerque ξεκαθάρισε ότι η χώρα του παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με τον Σύνδεσμο σε θέματα ενέργειας, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για συνεργασία με πολυεθνικές πετρελαϊκές εταιρείες, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου