Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Έρχονται τέσσερις παρεμβάσεις για το λαθρεμπόριο καυσίμων

Από το capital.gr
Νέες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Και οι δυο φιλοδοξούν ότι οι παρεμβάσεις που προωθούνται θα αποτελέσουν καταλύτη για την αύξηση των φορολογικών εσόδων μέσω της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου.

Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται..
στο σχεδιασμό της ΑΑΔΕ για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου εντός του 2020 έρχεται:

-η εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών και διασύνδεση με Φορολογική Διοίκηση και ταμειακές μηχανές, σε όλα τα σημεία της εφοδιαστικής αλυσίδας, συμπεριλαμβανόμενων των πλωτών μέσων μεταφοράς. Η συγκεκριμένη παρέμβαση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως τις 31-12-2020. Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης του συστήματος εισροών- εκροών σε όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας θα διευκολυνθεί σημαντικά ο έλεγχος των διακινούμενων ποσοτήτων και θα καταπολεμηθούν κυκλώματα λαθραίας διακίνησης καυσίμων

-η ηλεκτρονική απογραφή των δεξαμενών πετρελαίου και υγραερίου και χορήγηση αριθμού μητρώου στις δεξαμενές και τους σχετικούς μετρητές εκροής, μέχρι 31-12-2020. Ειδικά στο υγραέριο παρατηρείται εκτεταμένο λαθρεμπόριο με τη διάθεση βιομηχανικού υγραερίου ως υγραερίου κίνησης

-η προμήθεια γεφυροπλαστιγγών σε 5 τελωνεία μέχρι 30-9-2020 και μέσων δίωξης για το σύνολο των τελωνείων μέχρι 31-12-2020. Υποχρεωτική ζύγιση των προϊόντων ένδυσης και υπόδησης στα 5 μεγαλύτερα Τελωνεία της χώρας μέχρι 30-9-2020 και στα λοιπά τελωνεία που θα εγκατασταθεί γεφυροπλάστιγγα μέχρι 31-12-2020.

-η διενέργεια τουλάχιστον 11.000 τελωνειακών ελέγχων με χρήση x-ray μέχρι 31-12-2020, με εντοπισμό παραβατικότητας από λαθρεμπορικές παραβάσεις σε ποσοστό τουλάχιστον 0,7%. Mε τη χρήση των οχημάτων X-Ray επιδιώκεται ο εντοπισμός παράνομων προίόντων (π.χ. ναρκωτικών ουσιών) και αδήλωτων εισαγωγών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου