Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Νaftogaz: Η ιδιωτικοποίηση του κοιμώμενου ουκρανικού γίγαντα

Από το naftikachronika.gr
Η NJSC Naftogaz, o ενεργειακός γίγαντας της Ουκρανίας, πιθανώς να ιδιωτικοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού και της αυτονόμησης των εταιρειών του ομίλου. Όπως δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ο επικεφαλής της Naftogaz, Andriy Kobolyev, μετά την ολοκλήρωση του διαχωρισμού των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο, τίποτα δεν εμποδίζει την ιδιωτικοποίησή του, μερικώς ή ολικώς. Με αυτόν τον τρόπο θα διακοπούν..
οι συζητήσεις που αφορούν τον κρατικό παρεμβατισμό στον όμιλο: «Εάν το κράτος θέλει να τερματίσει τη συζήτηση για τους (υψηλούς) μισθούς, να βελτιώσει την εταιρική διακυβέρνηση για να λάβει ακόμα περισσότερα έσοδα ή ένα υψηλό αντίτιμο για την πώλησή του, αυτό είναι πολύ εύκολο», δήλωσε ο CEO της Naftogaz σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό και προσέθεσε ότι το χρηματιστήριο μπορεί να αποτελέσει μια καλή αρχική επιλογή για μερική ιδιωτικοποίηση μετοχών του ομίλου.

Κατά τον κ. Kobolyev, ο όμιλος μπορεί να προετοιμαστεί για την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο μέσα σε τρία χρόνια. Αν και η εταιρεία δεσπόζει στην εσωτερική αγορά ενέργειας με μονοπωλιακές ρυθμίσεις προς όφελός της, ο κ. Kobolyev δεν βλέπει πλέον κάποιον κίνδυνο για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας: «Κάντε ένα βήμα και κλείστε τις συζητήσεις» προσέθεσε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση ο κ. Kobolyev.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου