Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Η Exxon Mobil επεκτείνει τις δραστηριότητες της στα κοιτάσματα της Αιγύπτου

Από το energypress.gr
Σημαντική θέση έχει διασφαλίσει η αμερικανική εταιρεία Exxon Mobil στην εκμετάλλευση των υπεράκτιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Αιγύπτου, αναβαθμίζοντας περαιτέρω τον ρόλο της στην ανάπτυξη και εκμετάλλευση ορυκτών πόρων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στα άμεσα σχέδια είναι η επέκταση στα χωρικά ύδατα της Αιγύπτου, όπως ..
αποτυπώνεται και στον παρακάτω χάρτη, ενώ υπό διαβούλευση είναι ανάλογες κινήσεις να γίνουν και προς το Ισραήλ.

«Τα οικόπεδα που κατακυρώθηκαν σε εμάς ενισχύουν το ερευνητικό μας χαρτοφυλάκιο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», ανέφερε σχετικά ο Mike Cousins, αντιπρόεδρος του τμήματος εξερεύνησης και των νέων εταρικών σχηματισμών. «Επιδιώκουμε να εργαστούμε με την κυβέρνηση και να ξεδιπλώσουμε την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία μας και την προηγμένη τεχνολογία που κατέχουμε».

Να θυμήσουμε ότι η αμερικανική εταιρεία έλαβε αδειοδοτήσεις για την εξερεύνηση 1.7 εκατ. στρεμμάτων θαλάσσιας έκτασης εντός των χωρικών υδάτων της Αιγύπτου, περιλαμβάνοντας 1.2 εκατ. στρέμματα στη Βόρεια Μαράκια, οικόπεδο που βρίσκεται περίπου 5 μίλια ανοικτά της βόρειας ακτής της Αιγύπτου στη λεκάνη του Ηροδότου.

Τέλος, να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες της Exxon Mobil, οι οποίες περιλαμβάνουν και την απόκτηση σεισμικών δεδομένων, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το τρέχον έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου