Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

Οι Εργοδοτικές Οργανώσεις Υπέγραψαν με τη ΓΣΕΕ Παράταση Ισχύος της ΕΓΣΣΕ Έως το Τέλος του 2020

Από το energia.gr
Ο ΣΕΒ από κοινού με τη ΓΣΕΒΕΕ, την ΕΣΕΕ και τον ΣΕΤΕ υπέγραψε χθες με τη ΓΣΕΕ τη χρονική παράταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2018 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2020. Το κείμενο της ΕΓΣΣΕ 2018, της οποίας η ισχύς παρατάθηκε, περιλαμβάνει μία σειρά δράσεων, η υλοποίηση των οποίων προϋποθέτει την ενεργή συμβολή και δέσμευση εκ μέρους των συμβαλλομένων, αλλά και του Υπουργείου Εργασίας. Μεταξύ άλλων, η ΕΓΣΣΕ 2018, που παρατάθηκε, περιλαμβάνει κοινές δράσεις για:


την προώθηση της δημιουργίας Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου,
την ενίσχυση των καλόπιστων συλλογικών διαπραγματεύσεων μέσω της πρόσβασης των μερών στις αναγκαίες και αξιόπιστες πληροφορίες και πηγές (στοιχεία ΕΡΓΑΝΗ, ΕΦΚΑ, ΕΛΣΤΑΤ, κλπ.), η οποία παραμένει μια μεγάλη εκκρεμότητα.
Επίσης, τα συμβαλλόμενα μέρη είχαμε συμφωνήσει την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών για:

το μέλλον της εργασίας,
την επαγγελματική κατάρτιση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΛΑΕΚ/ΕΛΕΚΠ, η οποία επίσης παραμένει μια μεγάλη εκκρεμότητα, και
την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. 

Εξίσου σημαντική είναι και η δέσμευση, που περιλαμβάνεται στην ΕΓΣΣΕ 2018, και το από κοινού σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εργασίας, για την ουσιαστική ενεργοποίηση του Συμβουλίου Τριμερούς Διαβούλευσης, όπως προβλέπεται στη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 144.

Η υλοποίηση των δράσεων και των πρωτοβουλιών αυτών μπορεί να συνδράμει στην ενδυνάμωση του κοινωνικού διαλόγου και τελικά στην ενίσχυση της ανάπτυξης, για την οποία ο ρόλος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα είναι καθοριστικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου