Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Σε Καλό Δρόμο οι Διαδικασίες Εξαγοράς της Edison από την Energean

Από το energia.gr
Η Energean ενημερώνει για την πρόοδο της υπό όρους συμφωνίας πώλησης και αγοράς μετοχών (SPA) που υπέγραψε στις 4 Ιουλίου 2019, για την εξαγορά της Edison E&P S.p.A ("Edison E&P") από την Edison S.p.A. Η εξαγορά τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων κυβερνητικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της συγκατάθεσης των αρχών της Αλγερίας, όσον αφορά στα στοιχεία ενεργητικού της Edison E&P που βρίσκονται..
στην βορειοαφρικανική χώρα. Η Energean σημειώνει ότι η Edison έλαβε σχετική επιστολή από τις αρχές της Αλγερίας, που την καλούν να συζητήσει τη συναλλαγή με την Sonatrach. Διεξάγονται, παράλληλα, συζητήσεις μεταξύ της Energean και της Edison προκειμένου να επαληθευτούν τυχόν απαιτήσεις για τη πραγματοποίηση τροποποιήσεων στη συμφωνία αγοραπωλησίας μετοχών.  
Τόσο η Energean όσο και η Edison εργάζονται επίσης στην κατεύθυνση του να συμφωνήσουν σε μια κατάλληλη διευθέτηση του συνόλου της συναλλαγής, που να λαμβάνει υπόψη  τυχόν εξαίρεση των αλγερινών στοιχείων ενεργητικού από την περίμετρο της τελικής συμφωνίας.

Η Energean εκτιμά ότι οι συζητήσεις με τις αρχές της Αλγερίας δεν θα επιδράσουν αρνητικά στην ολοκλήρωση της συναλλαγής για τα εναπομείναντα στοιχεία ενεργητικού του χαρτοφυλακίου της Edison E&P.

Οι απαιτούμενες κυβερνητικές εγκρίσεις έχουν ήδη δοθεί από την Βρετανία, την Νορβηγία, την Γαλλία και την Ελλάδα. Οι δε εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές της Ιταλίας και της Αιγύπτου, αναμένονται στο εγγύς μέλλον.

Η Energean εργάζεται προκειμένου να έχει ολοκληρώσει την εξαγορά της Edison E&P το δυνατό συντομότερο, εντός του 2020, αφού πρώτα τεθεί προς έγκριση των μετόχων της και των κυβερνήσεων των χωρών που εμπλέκονται σε αυτή. Η πώληση της Edison E&P's UK και των νορβηγικών θυγατρικών της θα ολοκληρωθούν, σε εύλογο χρονικό διάστημα, αμέσως μετά.

Θυμίζουμε ότι Energean συμφώνησε για την εξαγορά του 100% της Edison Exploration and Production και των θυγατρικών της, στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων, με το τίμημα της συναλλαγής να αναφέρεται σε επιχειρησιακή αξία 750 εκατ. δολαρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου