Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλαρφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές επιχειρήσεις ενέργειας μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα, καθώς οι ετήσιες μειώσεις στην καταμέτρηση εξέδρων έχουν περιορίσει την ανάπτυξη της αμερικανικής παραγωγής, οδηγώντας τον ΟΠΕΚ να εμβαθύνει τις περικοπές σε μια..
προσπάθεια ενισχύουν τις τιμές εν μέσω παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Συγκεκριμένα μειώθηκαν κατά πέντε οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 6 Δεκεμβρίου, περιορίζοντας το συνολικό αριθμό σε 663, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η  Baker Hughes την Παρασκευή  6/12/2019

Την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο, υπήρχαν 877 ενεργά εξέδρες.
Οι εξέδρες πετρελαίου βρίσκονται κοντά στο να καταγράψουν το πρώτο έτος υποχώρησης από το 2016.

Η μείωση για το τρέχον έτος, ωστόσο, έως τώρα ανέρχεται σε 222, το οποίο είναι πολύ μικρότερο από το ρεκόρ του 2015 των 963, σύμφωνα με τα  στοιχεία της Baker Hughes που καταγράφει από το 1987.

Περισσότερο από το ήμισυ των συνολικών πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στις ΗΠΑ ήταν στην λεκάνη Permian  στο Δυτικό Τέξας και το ανατολικό Νέο Μεξικό, όπου οι ενεργές μονάδες μειώθηκαν κατά πέντε αυτή την εβδομάδα σε 399, το χαμηλότερο επίπεδοαπό το Δεκέμβριο του 2017.

Η καταμέτρηση εξέδρων πετρελαίου, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, έχει ήδη σημειώσει χαμηλό  12 συνεχόμενων μηνών, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς οι μέτοχοι αναζητούν καλύτερες αποδόσεις σε περιβάλλον με χαμηλές τιμές ενέργειας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αμερικανικού αργού  διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 59 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 7% - τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό τους από τον Ιούνιο - μετά την συμφωνία του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του για επέκταση των περικοπών στην παραγωγή.

Η λεγόμενη ομάδα OPEC + με περισσότερους από 20 παραγωγούς συμφώνησε περικοπές 500.000 βαρελιών την ημέρα (bpd) για το πρώτο τρίμηνο του 2020, φθάνοντας συνολικά σε 1,7 εκατομμύρια bpd ή 1,7% της παγκόσμιας ζήτησης.

Παρά τις περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ +, τα συμβόλαια αργού πετρελαίου των ΗΠΑ  για τα επόμενα χρόνια ήταν ακόμα χαμηλότερα με τις τις τιμές spot  του  2020 να διαπραγματεύονται περίπου 57 δολάρια το βαρέλι και το 2021 κοντά στα 53 δολάρια.

Ακόμα και με χαμηλότερες τιμές αργού, οι προοπτικές παραγωγής για το σχιστόλιθο της Βόρειας Αμερικής εμφανίζονται ισχυρές στα επόμενα χρόνια.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα αυξηθεί στα 12,3 εκατομμύρια bpd το 2020 από 11,0 εκατομμύρια bpd το 2018, σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις.

"Παρά τη μείωση των δαπανών και των επιπέδων δραστηριότητας, η προσφορά σχιστολιθικού δεν ακολουθεί την πτωτική τάση", δήλωσε η Sonia Mladá Passos, διευθύντρια προϊόντων της ομάδας ανάλυσης σχιστολιθικού της Rystad Energy.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου