Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η προσπάθεια για την αποτροπή της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ αποτελεί για το Σωµατείο µας προτεραιότητα. Χθες Τετάρτη 2/10/19, έπειτα από τη θετική απάντηση της διοίκησης του ΤΑΙΠΕ∆ στην πρόσκλησή του Σωµατείου µας, συναντηθήκαµε στα γραφεία του, αντιπροσωπεία από όλα τα Σωµατεία του Οµίλου.

Εδώ θα ήταν παράληψη µας να µην..
σηµειώσουµε και τη δυναµική παρουσία συναδέλφων από όλους τους χώρους δουλειάς του Οµίλου πράγµα που δείχνει την αποφασιστικότητά µας και την αλληλεγγύη µας να αντισταθούµε απέναντι στις αντιλαϊκές πολιτικές από όπου κι αν προέρχονται.

Η συζήτηση διήρκεσε περισσότερο από µία ώρα και το σηµαντικότερο συµπέρασµα που καταγράφεται είναι το ακόλουθο: από τις 03/04/19 που κηρύχθηκε άγονος ο διαγωνισµός για την πώληση των ΕΛΠΕ µέχρι και σήµερα δεν έχει παρθεί καµιά απόφαση ή καµία εντολή από την νέα κυβέρνηση για να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕ∆ στην πώληση του ποσοστού ή µέρους του ποσοστού των µετόχων του ελληνικού δηµοσίου που του έχουν µεταφερθεί.

Η συγκεκριµένη εξέλιξη είναι πολύ σηµαντική γιατί δείχνει και την βαρύτητα που µπορεί να έχουν όλα αυτά τα δηµοσιεύµατα που κατακλύζουν τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τα οποία διαµορφώνουν µία “πραγµατικότητα” η οποία στην παρούσα φάση διαφέρει σηµαντικά από την αλήθεια.

Ως Σωµατείο έχουµε υποχρέωση στους συναδέλφους µας να αντιµετωπίζουµε οποιαδήποτε εξέλιξη µε τη σοβαρότητα που πρέπει και να είµαστε έτοιµοι να αποτρέψουµε οποιοδήποτε σχεδιασµό εξελιχθεί από πλευράς της κυβέρνησης το άµεσο επόµενο χρονικό διάστηµα. Σε καµία περίπτωση δεν εφησυχάζουµε, σε καµία περίπτωση δεν επαναπαυόµαστε.

Συναδέλφισσες, οι

Σήµερα στάλθηκε από τα Σωµατεία του Οµίλου µας, επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, µε την οποία τον καλούµε ως Πρόεδρο της αναθεωρητικής του Ελληνικού Συντάγµατος Βουλής, να εξαιρέσει την πώληση των ΕΛΠΕ από οποιαδήποτε µνηµονιακή υποχρέωση της χώρας ώστε να επιστραφούν άµεσα οι µετοχές από το ΤΑΙΠΕ∆ στο Υπουργείο Οικονοµικών. Αυτή η ενέργεια αποτελεί προϋπόθεση της εθνικής κυριαρχίας και τα ΕΛΠΕ αποτελούν εχέγγυο για την διασφάλιση της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου