Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Κ. Χατζηδάκης: Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να αποσυρθούμε συνολικά από τα ΕΛΠΕ

Από το capital.gr
"Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να αποσυρθούμε συνολικά από τα ΕΛΠΕ”, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης στην Ολομέλεια της Βουλής. Παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ "για την πιο εντυπωσιακή και σύντομη κυβίστηση" στο θέμα των τεσσάρων συμβάσεων για πετρέλαιο και υδρογονάνθρακες, μετά την τοποθέτηση του εισηγητή του Κώστα Ζαχαριάδη ότι ψηφίζει "παρόν".

"Βρείτε τα με τους εαυτούς σας. Χρειάζεται..
ψυχολογική ψυχοθεραπεία. Δηλώνω εμβρόντητος, δεν μου έχει ξανασυμβεί", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας. "Διαφωνείτε με τον εαυτό σας. Αυτή η στάση σας εκθέτει, σας τραυματίζει βαριά και δημιουργεί εικόνα ιλαρότητας γύρω από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης".

Ενώ στην αρχή της τοποθέτησής του ο υπουργός, αφού διάβασε δήλωση του κ. Αλέξη Τσίπρα δέκα μέρες πριν τις εκλογές στην οποία υπογράμμιζε τα οφέλη από τις τέσσερις συμβάσεις, είπε: "Τόσο σύντομη και εντυπωσιακή κυβίστηση ομολογώ πως δεν θυμάμαι. Θα πείτε πως άλλαξαν τα πράγματα γιατί έχουμε την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ. Έχω εδώ μπροστά μου διάφορες συμφωνίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την τρόικα, τους θεσμούς, όπως θέλετε πείτε το. Εμείς προχωρούμε στην ίδια κατεύθυνση που εσείς συμφωνήσατε. Τις συμβάσεις τις εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ και θα κρίνουμε με βάση το συμφέρον του Δημοσίου".

Νωρίτερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης, αφού είπε ότι "παραλάβαμε κακή στρατηγική για υδρογονάνθρακες", κατηγόρησε την κυβέρνηση για τις τέσσερις συμβάσεις και την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ρωτώντας "εκτός αν ισχύει η φήμη ότι θα δώσετε γη και υδρογονάνθρακες στον όμιλο Λάτση".

Απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση και ειδικά στον Κώστα Ζαχαριάδη ο κ. Χατζηδάκης, τον κάλεσε -σ.σ. για τα ΕΛΠΕ-, να "μην σπεύδει γιατί μπορεί να βρεθείτε κι εκεί εκτεθειμένοι. Οφείλω να σας προειδοποιήσω. Εμείς δεν έχουμε πρόθεση να αποσυρθούμε συνολικά από τα ΕΛΠΕ. Ακόμα και να είχαμε όμως, τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν με 20% σε αυτές τις συμβάσεις".

Ειδικά για τις τέσσερις συμβάσεις ο υπουργός ανέφερε πως η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει ότι θα πάνε σε ιδιώτη, ενώ υπέγραψε με αμιγώς ελληνική ιδιωτική εταιρεία σύμβαση για εξόρυξη πετρελαίου στην Αιτωλοακαρνανία. "Στα Ιωάννινα έμειναν μόνο οι Ισπανοί. Πάω Αιτωλοακαρνανία και εκεί έγινε μια σύμβαση επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ. Ποιοι είναι οι ανάδοχοι; Repsol και Energeαn. Δεν λέτε κάτι γιατί είναι μια 100% ελληνική ιδιωτική εταιρεία αλλά σας ανησυχούν τα ΕΛΠΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου