Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Από το pseep.gr

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Χθες 25/9/19 κορυφώθηκαν µε την δεύτερη 24ωρη οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε το Συνδικάτο µας ενάντια στο ξεπούληµα των ΕΛΠΕ αλλά για την κατάθεση του ''αναπτυξιακού'' πολυνοµοσχεδίου της κυβέρνησης που διαλύει τα δικαιώµατα των εργαζοµένων, εξυπηρετώντας τα «θέλω» χρόνων..
των εργοδοτών.

Στο πλαίσιο της δράσης µας για το σταµάτηµα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης του Οµίλου
παραβρεθήκαµε χθες στα γραφεία της περιφέρειας ∆υτικής Αττικής όπου σε συνεργασία µε το ΕΚΕ∆Α, παραδώσαµε στον αρµόδιο Αντιπεριφερειάρχη ψήφισµα που καταγράφει την πλήρη αντίθεσή µας τόσο ως προς ξεπούληµα των ΕΛΠΕ, όσο και για τις εργοδοτικές πρακτικές που πλήττουν την αξιοπρέπεια και τα συµφέροντα των εργαζοµένων σχεδόν στο σύνολο των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο πολύπαθο Θριάσιο Πεδίο.

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του ΠΣΕΕΠ συναντήθηκε µε τον Γενικό Γραµµατέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούµπα, ο οποίος αφού άκουσε µε προσοχή την επιχειρηµατολογία µας ενάντια στην περαιτέρω Ιδιωτικοποίηση του οµίλου ΕΛΠΕ, εξέφρασε την πλήρη στήριξή του στο δίκαιο του αγώνα µας.

Θα θέλαµε να σας ενηµερώσουµε ότι την Παρασκευή 27/9 αντιπροσωπεία του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Σωµατείου µας θα συναντηθεί µε τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης κ. Βελόπουλο στο γραφείο του στη Βουλή των Ελλήνων µετά από τη θετική ανταπόκριση του στο αίτηµά µας στο οποίο θα αναπτύξουµε την επιχειρηµατολογία µας για το θέµα του ξεπουλήµατος των ΕΛΠΕ.

Συναδέλφισσες, οι

Περιθώρια εφησυχασµού δεν υπάρχουν για αυτό οι επόµενες κινήσεις µας θα πρέπει να είναι συντονισµένες, να έχουν την απαιτούµενη σοβαρότητα και να πηγάζουν µέσα από την δυναµική και την ενότητα µας.

Μας ανησυχούν όµως και µας προβληµατίζουν έντονα, τα συχνά περιστατικά απώλειας φορτίων και πτώσεων µονάδων στις εγκαταστάσεις των ΒΕΑ.

Καλούµε τη ∆ιοίκηση να πάρει επιτέλους µέτρα που να εξασφαλίζουν την οµαλότητα και την ασφάλεια των εργαζοµένων και εγκαταστάσεων και να µην µένει µόνο στις «διερευνήσεις συµβάντων»! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου