Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΛ.ΠΕ: Roadshow σε Λονδίνο, Ζυρίχη, Παρίσι και Αθήνα για το ομόλογο – Στόχος η άντληση 300 με 400 εκ. ευρώ

Από το energypress.gr

Σειρά συναντήσεων με θεσμικούς επενδυτές ξεκινούν στελέχη των Ελληνικών Πετρελαίων απευθύνοντας πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στην έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισηγμένη έδωσε εντολή στις αναδόχους τράπεζες για τη διοργάνωση roadshows. Σήμερα έχει προγραμματιστεί..
παρουσίαση στο Λονδίνο, αύριο στη Ζυρίχη και το Παρίσι και μεθαύριο στην Αθήνα.

Το κλίμα στα ΕΛ.ΠΕ είναι θετικό και κυριαρχεί αισιοδοξία ως προς την έκβαση της έκδοσης, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται εντός της εβδομάδας.  Οι εκτιμήσεις θέλουν να αντλούνται κεφάλαια της τάξης των 300 – 400 εκ. ευρώ με επιτόκιο ιδιαίτερα δελεαστικό. Κάποιοι μιλούν και για επιτόκιο κάτω του 3%.

Μεταξύ των άλλων σκοπός της έκδοσης του ομολόγου είναι και η αποπληρωμή για την εξαγορά ομολόγου με τοκομερίδιο 4,875% και λήξη τον Οκτώβριο 2021, πριν τη λήξη του. Το συγκεκριμένο ομόλογο είναι ύψους 449.530.000 ευρώ.

Η έκδοση του ομολόγου των ΕΛ.ΠΕ έρχεται σε ένα ευνοϊκό κλίμα για την ελληνική οικονομία και μετά την επιτυχημένη έκδοση του ΟΤΕ.

Η πρόωρη εξαγορά του ομολόγου θα οδηγήσει σε μείωση του κόστους δανεισμού με αποτέλεσμα, όπως σχολιάζουν αρμόδιοι παράγοντες, να δημιουργηθούν και καλύτερες συνθήκες ως προς τη μελλοντική αποκρατικοποίηση της πετρελαϊκής εταιρίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εκκίνηση των διαδικασιών δεν θα αργήσει, και ίσως εντός του επόμενου διμήνου να γίνει κι επισήμως γνωστός ο τρόπος ιδιωτικοποίησης των ΕΛ.ΠΕ.

Πάντως, αν και οι πληροφορίες επιμένουν πως η πώληση μέρους των μετοχών του ελληνικού δημοσίου θα γίνει μέσω πακέτων από το Χρηματιστήριο Αθηνών, εντούτοις ο υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης σημειώνει πως ακόμη δεν έχουν ληφθεί οι οριστικές αποφάσεις ως προς το μοντέλο αποκρατικοποίησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου