Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Σε Νέα Χαμηλά 20ετίας η Τιμή του Φυσικού Αερίου στις ΗΠΑ

Από το energia.gr
H παραγωγή-ρεκόρ φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχει εξωθήσει τις τιμές του καυσίμου σε νέα χαμηλά 20ετίας, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Natural Gas World Magazine, που δημοσιεύθηκε προ ημερών.

«Οι τιμές του φυσικού αερίου NGAS που αποτελούν το σημείο αναφοράς για την τιμολόγηση των συμβολαίων future του φυσικού..
αερίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, καθώς και για τα OTC swaps που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Intercontinental (ICE), όπως και οι τιμές spot και future που καθορίζονται στο Henry Hub της Λουιζιάνα, και εκφράζονται σε εκατομμύρια βρετανικές θερμικές μονάδες ανά δολάριο, στη χρονική περίοδο, μεταξύ 1ης Ιουνίου και 31ης Αυγούστου, διαμορφώθηκαν σε μόλις 2,28 δολάρια ανά Btu, ήτοι περίπου 20% χαμηλότερα από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2018, αλλά το πιο σημαντικό, διαμορφώθηκε σε νέα χαμηλά δύο δεκαετιών», σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο Τζέρεμι Μπόουντεν στο άρθρο.

«Υποχώρησαν κατά μόλις 2.02 δολάρια ανά εκατομμύριο Btu στις 5 Αυγούστου, ήτοι, στο χαμηλότερο ημερήσιο κλείσιμο από την άνοιξη του 2016», πρόσθεσε ο ίδιος.

Η παραγωγή φυσικού αερίου στις ΗΠΑ ανήλθε σε νέα υψηλά, σε ημερήσιο και μηνιαίο επίπεδο τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών (EIA) της χώρας.


Η ημερήσια παραγωγή φυσικού αερίου ανήλθε σε νέο υψηλό της τάξης των 92,8 δισ. κυβικών ποδών, ή 2,63 δισ. κυβικά μέτρων ημερησίως, στις 19 Αυγούστου 2019.

Ένα μηνιαίο ρεκόρ στην παραγωγή καταγράφηκε τον Αύγουστο του 2019, όταν για πρώτη φορά στα αμερικανικά χρονικά, η παραγωγή έφθασε, κατά μέσο όρο, πάνω από τα 91 δισεκατομμύρια κυβικά πόδια την ημέρα, ή 2,58 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ο Τζέρεμι Μπόουντεν ανέφερε ότι μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου που παράγεται σήμερα στις ΗΠΑ συνδέεται με αέριο που προέρχεται από την παραγωγή σχιστολιθικού πετρελαίου, που αυξάνεται με την παραγωγή αργού, ανεξάρτητα από τις τιμές του φυσικού αερίου.

«Όταν, όμως, το αέριο παράγεται ως υποπροϊόν, ρέει αναλόγως των πετρελαϊκών οικονομικών και με πολύ χαμηλό κόστος», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Στην λεκάνη Permian, που βρίσκεται στο δυτικό Τέξας και αποτελεί την πιο παραγωγική περιοχή άντλησης σχιστολιθικού πετρελαίου στις ΗΠΑ, παρατηρείται εκτεταμένη καύση αερίου, λόγω της αύξησης της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου, αλλά και της έλλειψης εξαγωγικής ικανότητας μέσω αγωγών.

Το φθηνό φυσικό αέριο στη χώρα έχει, επίσης, αυξήσει τις εισαγωγές αερίου μέσω αγωγών και υγροποιημένου φυσικού αερίου.

«Οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από τις ΗΠΑ ανέρχονται τώρα στο ένα δέκατο της παγκόσμιας αγοράς και σε 22 εκατομμύρια μετρικούς τόνους έως στιγμής, για το τρέχον έτος, στα τέλη του Αυγούστου, και είναι ίσες με τον συνολικό όγκο που αντλήθηκαν το 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία του Rafinitiv, ανέφερε το περιοδικό.

Περίπου 30 εκατομμύρια μετρικοί τόνοι ετησίως, σε νέα δυναμικότητα LNG πρόκειται να εισρεύσουν στις Η.Π.Α. έως τα τέλη του έτους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι η χώρα εξάγει περισσότερο φυσικό αέριο από ό,τι εισάγει, σε ετήσια βάση, από το έτος 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου