Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Προστατευόμενη περιοχή στην Αλάσκα «προσφέρει» ο Τραμπ στις εξορυκτικές εταιρείες

Από το efsyn.gr
Άδειες εκμετάλλευσης της αρκτικής ακτής στην Αλάσκα ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ ώστε να γίνουν γεωτρήσεις για εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου. Οι άδειες αφορούν έκταση μεγαλύτερη των 1,6 εκατομμυρίων εκταρίων η οποία είναι το ενδιαίτημα των απειλούμενων με εξαφάνιση πολικών αρκούδων και περιοχή αναπαραγωγής των καριμπού.

Επίσης, οι εξορύξεις αναμένεται..
να δημιουργήσουν προβλήματα και στους ιθαγενείς κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ζουν από το κυνήγι και το ψάρεμα.

Αν και οι Δημοκρατικοί πέρασαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων νόμο, ώστε να συνεχιστεί η προστασία της περιοχής αυτής, η οποία εδώ και δεκαετίες έχει χαρακτηριστεί Εθνικό Καταφύγιο Αρκτικής Άγριας Ζωής, ο νόμος δεν αναμένεται να εγκριθεί από τη Γερουσία, την οποία ελέγχουν οι Ρεπουμπλικάνοι.

Ο διευθυντής της Ένωσης για την Προστασία της Αλάσκας, Άνταμ Κότον, δήλωσε ότι «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ότι ο η κυβέρνηση επέλεξε τον πιο επιθετικό τρόπο εκμετάλλευσης της περιοχής, χωρίς καν να τηρήσει τα προσχήματα της αυτοσυγκράτησης ή της προστασίας της περιοχής».

«Το σχέδιο ανάπτυξης της ευαίσθητης περιβαλλοντικά ακτής της Αλάσκας αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για την επιστήμη, αδιαφορεί για την παράδοση, ενώ αποκλείει και τις κοινότητες των ιθαγενών», τονίζει.

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι άδειες παραχώρησης και εκμετάλλευσης θα αρχίσουν να δίνονται στο τέλος του έτους, ενώ υποστηρίζει ότι το διοξείδιο του άνθρακα που θα παραχθεί από την εξόρυξη δεν θα ξεπερνάει σε ποσότητα αυτό που θα μπορούσαν να παράξουν περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα το χρόνο. Στην έκθεση της κυβέρνησης αμφισβητείται για μια ακόμη φορά η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες των αερίων του θερμοκηπίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου