Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Πλήρης ιδιωτικοποίηση και των δικτύων της ΔΕΠΑ η κατεύθυνση της κυβέρνησης - Εντός διμήνου το νομοσχέδιο στη Βουλή

Από το energypress.gr
Με νέο νόμο που θα έρθει στη Βουλή μέσα στο επόμενο δίμηνο σκοπεύει η κυβέρνηση να λύσει το θέμα της αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ, όπως ανήγγειλε ο υπουργός ΠΕΝ, Κ. Χατζηδάκης, σε συνέντευξή του στην "Καθημερινή" της Κυριακής.

Ο νόμος θα προβλέπει την συνολική ιδιωτικοποίηση του δικτύου λιανικής στο φυσικό αέριο, έναντι του 14% που δρομολόγησε..
η προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς και ξεχωριστή της εμπορίας και της ΕΠΑ Αττικής. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, η ρύθμιση θα προχωρήσει "το συντομότερο δυνατόν", καθώς ο αρμόδιος υφυπουργός, Γεράσιμος Θωμάς, εργάζεται ήδη προς αυτή την κατεύθυνση.

"Για τη ΔΕΠΑ μιλάμε για δύο διαφορετικές διαδικασίες. Για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης των δικτύων λιανικής, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε θέσει ως όριο το 14%. Με ποιά λογική ιδιωτικοποιεί κάποιος το 66% του εθνικού δικτύου του ΔΕΣΦΑ, αλλά επιδιώκει να βρει αγοραστή για το 14% του δικτύου λιανικής, κάποιος πρέπει να μας το εξηγήσει. Εμείς είμαστε υπέρ της συνολικής ιδιωτικοποίησης του δικτύου λιανικής στο φυσικό αέριο. Παράλληλα, θα προχωρήσει η διαδικασία για την εμπορία αλλά και για την ΕΠΑ Αττικής. Είναι ένα ακόμα μήνυμα προς τις Βρυξέλλες και προς την αγορά ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή κυβέρνηση", ανέφερε σχετικά ο υπουργός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου