Τετάρτη 28 Αυγούστου 2019

Καναδάς:Canadian Natural εναντίον Enbridge για τις αλλαγές σε δίκτυο αγωγών πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Η Canadian Natural Resources Ltd, ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου της χώρας, έχει προστεθεί σε αρκετές άλλες εταιρείες που ζητούν από την ρυθμιστική αρχή του Καναδά να παρέμβει στο σχέδιο της Enbridge για την αναδιάρθρωση των ναυτιλιακών συμβάσεων στο δίκτυο αγωγών Mainline.

Η επιστολή του Canadian Natural προς το Εθνικό Συμβούλιο Ενέργειας (NEB), που κατατέθηκε αργά τη Δευτέρα, καλεί..
τη ρυθμιστική αρχή να καθυστερήσει την πρόταση της Enbridge να αλλάξει μακροπρόθεσμες συμβάσεις σταθερού όγκου στο 90% της Mainline.

Η Suncor Energy, η MEG Energy, η Royal Dutch Shell, η Japan Canada Oil Sands Ltd (JACOS) και ο Σύνδεσμος Explorers and Producers Association of Canada έχουν στείλει επίσης στον ρυθμιστή που εκφράζει ανησυχίες σχετικά με τις προγραμματισμένες αλλαγές.

Η Enbridge ξεκίνησε μια σεζόν διάρκειας δύο μηνών στις 2 Αυγούστου για να ζητήσει προσφορές για την χωρητικότητα  του Mainline, ο οποίος μεταφέρει 2,85 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως καναδικού αργού και είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγικός αγωγός προς τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η χωρητικότητα κατανέμεται επί του παρόντος σε μηνιαία βάση.

Μεγάλες εκπτώσεις τιμών

Οι καναδοί φορτωτές έχουν διαμαρτυρηθεί ότι η μετάβαση σε σταθερές συμβάσεις θα επέτρεπε στα διυλιστήρια των ΗΠΑ να προμηθεύονται το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγικής ικανότητας του Mainline και θα συνδέουν τους παραγωγούς με την παράδοση αργού πετρελαίου στην περιοχή Midwest εις βάρος άλλων αγορών.

"Η πρόταση της Enbridge είναι εντελώς ανάρμοστη και γίνεται σε μια εποχή που υπάρχει σημαντική ανισορροπία στην αγορά εξαιτίας της έλλειψης χωρητικότητας αγωγού που εγκαταλείπει τη δυτική καναδική ιζηματογενή λεκάνη", ανέφερε ο πρόεδρος  της Canadian Natural Tim McKay στην επιστολή.

Ο Καναδάς είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός αργού στον κόσμο, αλλά η συμφόρηση στους υφιστάμενους αγωγούς εξαγωγής και οι καθυστερήσεις στην κατασκευή νέων έχουν οδηγήσει σε μεγάλες εκπτώσεις τιμών, οδηγώντας την επαρχιακή κυβέρνηση της Αλμπέρτα να επιβάλει υποχρεωτικές περικοπές παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου