Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

ΣΕΔΕΠΑ: Καθαρά εκδικητική βάσει πολιτικών σκοπιμοτήτων και προσωπικών εμπαθειών η συνεχιζόμενη δίωξη εργαζομένου στη ΔΕΔΑ Α.Ε.

Από το energypress.gr
Με αφορμή την απόλυση συναδέλφου στη ΔΕΔΑ ΑΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στη ΔΕΠΑ (ΣΕΔΕΠΑ) σημειώνει τα εξής σε ανακοίνωσή του: 

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Ένωσης Προσώπων της ΔΕΔΑ Α.Ε., πληροφορηθήκαμε ότι οι εκτελούντες χρέη Διοίκησης στην ΔΕΔΑ Α.Ε., εξαντλώντας..
την αυστηρότητα τους και κατά παράβαση του Εσωτερικού Κανονισμού Εργασίας, αποφάσισαν την απόλυση εργαζομένου και εκπροσώπου της Ένωσης Προσώπων των Εργαζομένων στην εταιρεία, για παράπτωμα του - που σε κάθε περίπτωση είναι κατακριτέο- και για το οποίο είχε ήδη επιβληθεί διοικητική ποινή. 

Η συνεχιζόμενη δίωξη του εργαζομένου με επιβολή δύο ποινών για το ίδιο συμβάν – το οποίο μάλιστα θεωρείται λήξαν από πλευράς των εμπλεκομένων - και εκτός πλαισίου διαφανούς πειθαρχικής διαδικασίας, είναι καθαρά εκδικητική και βασίζεται σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικές εμπάθειες, λόγω της κριτικής στάσης του εργαζόμενου - στα πλαίσια του ρόλου του ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος - απέναντι στις ολιγωρίες, παραλήψεις και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων της εταιρείας, καθώς και στην κομματικοποίησή της από την Διοίκηση της και αποτελεί πρωτοφανή αθλιότητα και κατάπτυστη ενέργεια. 

Ο ΣΕΔΕΠΑ καταγγέλλει τις πρακτικές που ακολουθεί η απερχόμενη Διοίκηση της ΔΕΔΑ Α.Ε., καθώς μέσω αδιαφανών διαδικασιών και άσκησης εργασιακής τρομοκρατίας υπονομεύει τα συμφέροντα της εταιρείας και την οδηγεί σε διάλυση, υιοθετώντας ως μόνες πρακτικές την παραπλάνηση, το «Διαίρει και Βασίλευε», την υποκριτική συμπεριφορά και τον εμπαιγμό των εργαζομένων, με καταστροφικές συνέπειες στην λειτουργία και αποδοτικότητά της. 

Καλούμε το Μέτοχο να παρέμβει και σταματήσει άμεσα την ανωτέρω παράνομη διαδικασία καθώς και τα ΤΑΙΠΕΔ, ΕΛΠΕ και το εποπτεύον Υπουργείο Ενέργειας να επισπεύσουν τις αποφάσεις τους για την αποκατάσταση της ομαλότητας στη ΔΕΔΑ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου