Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Baker Hughes: Μειώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις   μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα   καθώς   ακολουθούν σχέδια για τη μείωση των δαπανών με την πτώση των τιμών του πετρελαίου λόγω της παγκόσμιας υπερπροσφοράς.

Μειώθηκαν κατά πέντε οι εξέδρες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα μέχρι τις 19 Ιουλίου, διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό σε 779, το χαμηλότερο από τον Φεβρουάριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes.

Αυτό συγκρίνεται..
με τις 858 εγκαταστάσεις που λειτουργούσαν την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Η μέτρηση του εξοπλισμού, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, υποχώρησε τους τελευταίους επτά μήνες, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περιόρισαν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις, καθώς εστιάζουν περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.

Η κορυφαία εταιρία παροχής υπηρεσιών πετρελαίου στον κόσμο, Schlumberger NV, δήλωσε την Παρασκευή ότι η δαπάνη για γεώτρηση στο Βόρειο Αμερική κινήθηκε βάση των προσδοκιών για πτώση κατά 10% φέτος.

Η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ από επτά μεγάλους σχηματισμούς σχιστόλιθου αναμένεται να αυξηθεί κατά περίπου 49.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) τον Αύγουστο σε ρεκόρ 8,55 εκατομμυρίων bpd, ανακοίνωσε η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας (EIA) στη μηνιαία έκθεση παραγωγικότητας γεωτρήσεων.

Για το έτος, εκτιμάται ότι η συνολική παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ θα ανέλθει σε 12,36 εκατομμύρια bpd το 2019, ξεπερνώντας το ετήσιο ρεκόρ των 10,96 εκατομμυρίων bpd το 2018.

Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA) ανακοίνωσε  ότι δεν αναμένει ότι οι τιμές του πετρελαίου θα αυξηθούν σημαντικά λόγω της επιβράδυνσης της ζήτησης και της ύφεσης στις παγκόσμιες αγορές αργού.

Τα futures αργού στις ΗΠΑ διαπραγματεύθηκαν την Παρασκευή γύρω στα 55 δολάρια το βαρέλι, με αποτέλεσμα η σύμβαση να υποχωρήσει αυτή την εβδομάδα κατά 8% περίπου, η πιο απότομη πτώση σε επτά εβδομάδες λόγω ανησυχιών ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης θα μειώσει τη ζήτηση πετρελαίου παγκοσμίως.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύθηκαν περίπου 55 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και 54 δολάρια για το 2020.

Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) οδηγούν σε μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και περάτωση το 2019 έναντι του 2018.

Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερο το 2019, ενώ μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερα.

Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί έχουν αναφέρει ότι θα δαπανήσουν περίπου 81,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 85,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Σε ετήσια βάση ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κατά μέσο όρο 1.010. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.

Οι αναλυτές της Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην αμερικανική επενδυτική τράπεζα Piper Jaffray, προβλέπουν ότι ο μέσος όρος συνδυασμένων εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα κυμανθεί από ένα τετραετές υψηλό των 1.032 το 2018 σε 992 το 2019 πριν αυξηθεί σε 1.011 το 2020 και 1.067 το 2022 .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου