Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Μύθος-Hoax-Fake news: "οι χώρες της Μεσογείου, θερμαίνονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη".


Από το greeklignite.blogspot.com
"Η γειτονιά μας, οι χώρες της Μεσογείου, θερμαίνονται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη" ακούσαμε προεκλογικά στις Ιστορίες Τρόμου του Τσίπρα, αλλά είμαστε στα μέσα Ιουλίου, στην καρδιά του καλοκαιριού κι ακόμα δεν είδαμε ούτε έναν καύσωνα. Άλλοτε, πριν οι απατεώνες ανακαλύψουν το "φαινόμενο του θερμοκηπίου", την "υπερθέρμανση του πλανήτη", την "κλιματική αλλαγή" κι εσχάτως..
την "κλιματική κρίση", τον Ιούνιο είχαμε σταθερά έναν τουλάχιστον καύσωνα. Αλλά, όπως είχαμε δει και πρόσφατα, απ' τις ΗΠΑ μέχρι την Κρήτη η "κλιματική αλλαγή" είναι απάτη


Τώρα που "η γειτονιά μας θερμαίνεται περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σημείο του πλανήτη" έχουμε τις δυο πιο πάνω μεγαλοπρεπείς εικόνες απ' το European Forest Fire Information System (EFFIS) της ΕΕ (COPERNICUS Emergency Management Service) για την τρέχουσα εβδομάδα 15-21/7/2019. Η πρώτη δείχνει θερμοκρασιακές διαφορές, η δεύτερη δείχνει διαφορές στη βροχόπτωση. Όλη η κεντρική και ανατολική Μεσόγειος "δροσερή" (μπρρρρ καλοκαιριάτικα) και με βροχές, όλη η κεντροανατολική Ευρώπη με πιο χαμηλές απ' τις συνηθισμένες για την εποχή θερμοκρασίες.  

Πού φαίνεται να κάνει περισσότερη ζέστη του συνήθους για την εποχή; Στην Ισλανδία, στην Αρκτική, οπότε να τα πηχυαία δημοσιεύματα "για τους πάγους που λιώνουν", ακόμα κι αν έχουν ψοφήσει απ' το κρύο στη ...Δυτική Αφρική. Κι εμείς εδώ θα πρέπει να περιμένουμε την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, όπως φαίνεται στην πιο κάτω εικόνα, μήπως και καταφέρουμε να ...
μαζέψουμε λίγη ζέστη για το χειμώνα. "Από Μάρτη καλοκαίρι κι από Αύγουστο χειμώνα" λέει η παροιμία και να δούμε τι μας επιφυλάσσει κι ο Αύγουστος, καθώς αυτό που λείπει και το φετινό καλοκαίρι είναι η παρατεταμένη ζέστη. Μια ζέστη που θα έστελνε τους πολίτες να κοιμούνται τα βράδια στα μπαλκόνια και στα πάρκα, όπως γινόταν για χρόνια πριν εφευρεθεί η "κλιματική αλλαγή".


Την ώρα που ο Τσίπρας μας λέει πως "η Μεσόγειος φλέγεται", η δυτική Χαλκιδική ταλαιπωρήθηκε από ένα διόλου ασυνήθιστο για τη βόρεια Ελλάδα μπουρίνι ενώ, η Ναυπακτία και η Αχαΐα δέχτηκαν σημαντικές βροχοπτώσεις. Παρόλο που τα φαινόμενα είναι συνηθισμένα κι είναι η αστικοποίηση κι οι αυθαίρετες κατασκευές οι λόγοι που παρουσιάζονται προβλήματα ζημιών, ο έτερος κλιματικός απατεώνας Παπανδρέου είδε αμέσως "επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής".



Στη δεκαετία του '70 ο Κηφισός στην Αθήνα πλημμύριζε κι έπνιγε κόσμο στο Περιστέρι, το Αιγάλεω, την Καλλιθέα, το Μοσχάτο, αλλά κανείς πολιτικός δεν είπε ποτέ πως φταίει η "κλιματική αλλαγή". Έκαναν τα έργα προστασίας του Κηφισού και τα τότε προβλήματα έγιναν παρελθόν, κόσμος και περιουσίες σώθηκαν. Κάτι ίσως δεν έγινε ολοκληρωμένα και πλέον πλημμυρίζουν τα ρέματα στη Νέα Φιλαδέλφεια και την Κηφισιά, αλλά υπάρχουν ειδικοί γι' αυτό να το εξετάσουν.

Τα προβλήματα του '70 στον Κηφισό τα είδαμε ξανά το 2017 στη Μάνδρα, κι αμέσως το ανίκανο πολιτικό σύστημα έσπευσε να χαρακτηρίσει τα μπαζωμένα και χτισμένα ρέματα "κλιματική αλλαγή". Μόνο που όσο δεν γίνονται έργα προστασίας, η Μάνδρα θα εξακολουθεί να κινδυνεύει, αν ένα σύννεφο αδειάσει πάλι στην ίδια λεκάνη. Και την εντελώς άναρχη δόμηση στο Μάτι, με τις μάντρες που έκλειναν τη διέξοδο στη θάλασσα παγιδεύοντας τους κατοίκους και τους δρόμους που δεν οδηγούσαν πουθενά, κι αυτά "κλιματική αλλαγή" τα βάφτισαν. Ταΐζοντας σανό τον κοσμάκη. Ε, φυσικά κι ο κοσμάκης το θέλει το σανό του, αφού τους ξαναψήφισε. Αν το Μάτι ξαναχτιστεί όπως ήταν, πάλι παγίδα θα είναι. Και δεν είναι η μόνη παγίδα. Σώζεται αυτή η χώρα; Μπαααα ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου