Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

Στα τέλη του 2020 θα είναι έτοιμο το τερματικό υγραερίου της κοινοπραξίας των ΕΛΠΕ στο Βασιλικό της Κύπρου

Από το energypress.gr
Βάσει του εγκριθέντος χρονοδιαγράμματος προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του τερματικού υγραερίου στο Βασιλικό από την κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου, θυγατρική των ΕΛΠΕ στην Κύπρο.

Όπως όλα δείχνουν, το τερματικό υγραερίου θα έχει τεθεί σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2020.

Την ομαλή πορεία των σχετικών..
εργασιών επιβεβαίωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της Petrolina (Holdings) Public Ltd Κωστάκης Λευκαρίτης, στα πλαίσια του χαιρετισμού που απεύθυνε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

Όπως σημείωσε σχετικά ο κ. Λευκαρίτης «προχωρούν όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή τερματικού υγραερίου, επίσης στο Βασιλικό, μέσω κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχει η Εταιρεία Πετρολίνα, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τέλος του ερχόμενου έτους όπως καθορίζει και το κυβερνητικό χρονοδιάγραμμα».

Στα πλαίσια της κοινοπραξίας, η Ελληνικά Πετρέλαια Κύπρου συνεργάζεται με τις Πετρολίνα, Intergaz και Synergas για την κατασκευή και λειτουργία της νέα κοινή εγκατάσταση υγραερίου (LPG) στο Βασιλικό. 

Η εγκατάσταση θα διαθέτει αποθηκευτικούς χώρους 5000 μ.τ. και εμφιαλωτήριο κυλίνδρων, για την κάλυψη των αναγκών όλων των εταιρειών εμπορίας  LPG στην Κύπρο. 

Η συμφωνία μεταξύ των εταίρων της κοινοπραξίας προνοεί ελεύθερη πρόσβαση σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία εμπορίας στο Τερματικό και την Κυπριακή αγορά, επί ίσοις όροις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου