Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Πληθαίνουν "οι πληγές" στην αγορά πετρελαίου - Μείωση της παραγωγής και στη Βόρεια Θάλασσα

Από το energypress.gr
Πυκνώνουν τα σύννεφα όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου, καθώς μετά τις μεγάλες μειώσεις σε Βενεζουέλα και Ιράν, τις εν εξελίξει περικοπές του ΟΠΕΚ, το φαινόμενο μόλυνσης των Ουραλίων στη Ρωσία και τις εργασίες συντήρησης στο Καζακστάν, έρχεται να προστεθεί στην εξίσωση ακόμη μία μεταβλητή, αυτή της Βόρειας Θάλασσας, όπου επίσης..
αντιμετωπίζονται προβλήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Rystad Energy και τα στοιχεία που διαθέτει, προκύπτουν απρόβλεπτες διακοπές στην παραγωγή πετρελαίου σε Oserberg και Flotta, με συνδυασμένη επίδραση της τάξης των 160,000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως. Ταυτόχρονα, να συμπληρώσουμε ότι η Βόρεια Θάλασσα εισέρχεται σε περίοδο συντήρησης με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ρυθμούς της παραγωγής πετρελαίου.

Στις προβλέψεις του, το Rystad Energy σημειώνει ότι η παραγωγή πετρελαίου τον επόμενο μήνα θα βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2014 όταν τέθηκε σε καθεστώς συντήρησης το Ekofisk. Σε αριθμούς αυτό σημαίνει πως η παραγωγή των κοιτασμάτων της Βόρειας Θάλασσας θα πέσει στα 2.28 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως με 462.000 βαρέλια την ημέρα, να υπολογίζονται οι απώλειες λόγω διακοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου