Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

Total και Εni δεν πληρώνουν- προς το παρόν- για το νοθευμένο ρωσικό πετρέλαιο

Από το naftemporiki.gr
Δύο από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πετρελαϊκές, η Total και η Eni, έχουν σταματήσει τις πληρωμές σε ρωσικές επιχειρήσεις, που τους διέθεσαν νοθευμένο πετρέλαιο, σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται καλά πληροφορημένες πηγές. 

Πρόκειται για το πιο ισχυρό πλήγμα στην ρωσική εφοδιαστική αλυσίδα πετρελαίου, που έχει καταγραφεί ποτέ, όπως αναφέρουν..
οι ίδιες πηγές. 

Η γαλλική και η ιταλική πετρελαιοβιομηχανία φέρονται να είπαν στους προμηθευτές τους, Rosneft και Surgut, ότι θα είναι έτοιμες να καταβάλλουν τις πληρωμές, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η έκταση της ζημιάς, ενώ θα αρχίσουν να πληρώνουν για καθαρό πετρέλαιο, όταν αρχίσει και πάλι η τροφοδοσία. 

«Γιατί να θέλει κανείς να πληρώσει για αυτό το πετρέλαιο; Δεν πρόκειται για πετρέλαιο κανείς στη Ρωσία δεν μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια ποιος και πότε θα αποζημιώσεις τους πελάτες σχολίασε μία εκ των πηγών στο Reuters.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες πληρωμές για εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, που αποδείχθηκε ότι είχαν νοθευθεί, αναμενόταν να καταβληθούν στις 15 Μαΐου. Θεωρητικά οι αγοραστές της Δύσης έχουν τη δυνατότητα να αρνηθούν να πληρώσουν το όποιο ποσό, καθώς δεν γνώριζαν ότι το πετρέλαιο είχε νοθευθεί. Και τούτο γιατί κάθε συμβόλαιο πώλησης συνοδεύεται από ένα πιστοποιητικό ποιότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου