Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Το άγχος αντίπαλος της παραγωγικότητας

Από το naftemporiki.gr
Έντονο άγχος βιώνει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων ηλικίας 18 έως 49 ετών, με επακόλουθο αυτού τη μειωμένη παραγωγικότητα, όπως επιβεβαίωσε μια νέα έρευνα η οποία διενεργήθηκε στην Κροατία σε δείγμα 1.000 υπαλλήλων.

Βάσει των ευρημάτων της συγκεκριμένης μελέτης, τουλάχιστον το ένα τρίτο των πολιτών, ηλικίας 18-49 ετών, νιώθουν υπερβολικά..
αγχωμένοι και δεν είναι σε θέση να το διαχειριστούν.

Από την έρευνα προκύπτει ότι το 90% των ερωτηθέντων βρίσκεται σε «μόνιμη» κατάσταση άγχους, είτε μέτριου είτε υψηλού και το 1/3 είναι αντιμέτωπο με υψηλό επίπεδο άγχους.

Όπως περιέγραψε η επικεφαλής της μελέτης Δρ Μπράνκα Νόβοσελ, η μεγαλύτερη πηγή άγχους είναι οι σκέψεις και ο τρόπος με τον οποίο βιώνουμε και ερμηνεύουμε τα γεγονότα και τους ανθρώπους γύρω μας.

Στους βασικούς παράγοντες πρόκλησης άγχους η ίδια συμπεριέλαβε τις ασαφείς οδηγίες των προϊσταμένων, τη χαμηλή αμοιβή και τις κακές σχέσεις στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με την κ. Νόβοσελ, το άγχος επηρεάζει την υγεία, μειώνει την παραγωγικότητα, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων και επηρεάζει αρνητικά τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Hina

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου