Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Baker Hughes: Μειώθηκαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές επιχειρήσεις μείωσαν τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν για τρίτη φορά σε τέσσερις εβδομάδες, ακόμη και αν οι προβλέψεις για την παραγωγή αργού πετρελαίου αυξάνονται παρά το γεγονός ότι ορισμένοι παραγωγοί έχουν προχωρήσει σε περικοπή δαπανών.

Συγκεκριμένα..
μειώθηκαν κατά  δύο οι πλατφόρμες εξόρυξης  την εβδομάδα έως τις 10 Μαΐου, διαμορφώνοντας τον συνολικό αριθμό σε 805, σύμφωνα με τα στοιχεία της Baker Hughes την Παρασκευή 10/5/2019

Ο αριθμός των εγκαταστάσεων έχει μειωθεί τους τελευταίους πέντε μήνες καθώς οι εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περικόπτουν τις δαπάνες για νέες γεωτρήσεις καθώς εστιάζουν περισσότερο στην αύξηση των κερδών αντί στην αύξηση της παραγωγής.

Οι μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η Exxon Mobil Corp και η Chevron Corp, ενισχύουν την παρουσία τους, ιδιαίτερα στη Permian, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πετρέλαιο σχιστολιθικού πετρελαίου.

Η ΕΙΑ αυτή την εβδομάδα αύξησε την πρόβλεψή της για παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, εκτιμώντας ότι θα φθάσει στα επίπεδα ρεκόρ των 12,5 εκατομμυρίων βαρελιών ημερησίως το 2019 και 13,4 εκατομμυρίων bpd το 2020, έναντι του σημερινού υψηλού των 11,0 εκατομμυρίων bpd.

Τα αμερικανικά συμβόλαια για το αργό πετρέλαιο εν τω μεταξύ διαπραγματεύονταν περίπου 62 δολάρια το βαρέλι την Παρασκευή, σχεδόν αμετάβλητο για την εβδομάδα, καθώς ο περιορισμός των παγκόσμιων προμηθειών επισκίασαν τις εμπορικές εντάσεις που προκλήθηκαν από την κίνηση των Η.Π.Α.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονταν μόλις κάτω από τα 62 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και άνω των 59 δολαρίων για το 2020.

Η εταιρία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co της Η.Π.Α. δήλωσε ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί  δείχνουν μείωση κατά 5% των κεφαλαιουχικών δαπανών για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι 2018.

Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται να ξοδέψουν περίπου το 11% λιγότερο το 2019, ενώ οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.

Συνολικά, η Cowen ανέφερε ότι όλες οι εταιρείες E & P που παρακολουθεί έχουν αναφέρει ότι θα δαπανήσουν περίπου 81,9 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 86,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Σε ετήσια βάση, ο συνολικός αριθμός των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κατά μέσο όρο 1.031. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.

Οι   Simmons & Co, ειδικοί της ενέργειας στην τράπεζα επενδύσεων των ΗΠΑ Piper Jaffray, ωστόσο, εκτιμούν ότι ο μέσος συνδυασμός εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου θα διαμορφωθεί από 1.032 το 2018 σε 1.019 το 2019 και θα αυξηθεί στα 1.097 το 2020 διατηρώντας αμετάβλητες τις προβλέψεις τους από τις αρχές Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου