Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Τώρα που η πρώτη μεγάλη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα του Ομίλου έληξε με απόλυτη επιτυχία για όλους μας, ήρθε η ώρα να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις  σε όλα αυτά που “καταγγέλλει’’ εδώ και δύο μήνες  μια μικρή ομάδα  συνδικαλιστών, που η συνδικαλιστική Ιστορία τους έχει καταγράψει  ως την παρένθεση της απόλυτης ανυπαρξίας.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι..
γύρω από το Σωματείο τους αγωνίζονταν σαν μίαγροθιά προσπαθώντας με όλες τους τις δυνάμεις να αποτρέψουν το έγκλημα  της πλήρους ιδιωτικοποίησης  των ΕΛΠΕ, κάποιοι γραφικοί συνδικαλιστές μέσα από ένα πρωτοφανές παραλήρημα, δείγμα του έσχατου ξεπεσμού  του αριστερού νεοφιλελευθερισμού τους, με αλλεπάλληλες στα όρια του φαιδρού ανακοινώσεις,  προσπαθούσαν να σπείρουν τη διχόνοια  ανάμεσα στο Σωματείο και τους εργαζόμενους.

Γνωρίζαμε ότι στην προσπάθεια να αποκτήσουν ξανά ρόλο, θα κατέφευγαν στην  γνωστή τους γκεμπελίστικη τακτική  “ρίξε λάσπη κάτι θα μείνει”, ενώ εξέλαβαν ως αδυναμία το γεγονός ότι επειδή άπαντες ασχολούνταν με τα σημαντικά, κανένας δεν έμπαινε στη διαδικασία να απαντήσει σε γελοιότητες και στα ψέματα τους.

Έτσι  ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η κακόγουστη επιθεώρηση στην οποία πρωταγωνίστησαν με την περίφημη αύξηση της τάξης του 10% στο extra bonus, που σκοπό είχε να πλήξει το κύρος των εργαζομένων αλλά και δυναμική του Σωματείου μας.

Πράγματι οι 9 συνάδελφοι έστειλαν επιστολή προς την Εταιρεία, στην οποία ζητούσαν να τους παρακρατηθεί το 10% από το extra bonus, αν είχε σχέση με το project Οlympus. Ποια όμως είναι η αλήθεια;

Το ίδιο πρωινό που οι 9 συνάδελφοι έστειλαν την επιστολή τους προς την Εταιρεία, ο καθ ύλην αρμόδιος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο  διέψευδε όλα αυτά τα παραμύθια  και με  προσωπική του επιστολή  διαβεβαίωνε ότι το 10% δεν έχει καμία σχέση με το θέμα της ιδιωτικοποίησης. Επομένως, όταν απηύθυναν την επιστολή τους στην Εταιρεία,  από ποιον άλλον άραγε περιμένανε οι 9 συνάδελφοι απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα;

Όσο για το 10% του έξτρα μπόνους που τους παρακράτησε η Εταιρεία,  δεν  το παρακράτησε λόγω της ιδιωτικοποίησης αλλά... από συνήθειαεπειδή έτσι την είχαν αφήσει ανεξέλεγκτη στους 10 μήνες που ήταν Προεδρείο και παραλίγο να τους πάρει το 100% της Σύμβασης μας!

Το γεγονός ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς  (ΤΑΙΠΕΔ, κυβερνητικοί κύκλοι, στελέχη της Διοίκησης κ.α.) παραδέχτηκαν εμμέσως πλην σαφώς ότι σημαντικό ρόλο στο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός της “FAST TRUCK ιδιωτικοποίησης” – όπως την αποκαλούσαν οι παραδομένοι 9 – συνέβαλε η προσφυγή των εργαζομένων στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η καθυστέρηση που αυτή επέφερε, καθώς και τα νομικά κωλύματα που προκάλεσε  η Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. κάνοντας παραδεκτή  την αναφορά  του Σωματείου μας, είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς  που  διέβαλαν τους συναδέλφους παπαγαλίζοντας  δεξιά και αριστερά ότι δεν υπήρχε επιστολή του Σωματείου προς το Ευρωκοινοβούλιο και ότι ο δικηγόρος “… σπαταλάει άσκοπα τα λεφτά του Σωματείου…”.

Όσον αφορά δε τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων για την μείωση των ορίων συνταξιοδότησης όλοι γνωρίζουν ότι για να ξεκινήσει μία διεκδίκηση και να γίνει πράξη πρέπει να γίνει το αυτονόητο ...η αρχή.  Επιλέξαμε έτσι να κάνουμε το αυτονόητο  και στην προσπάθεια μας αυτή πετύχαμε να έχουμε ως σύμμαχο τόσο τη Διοίκηση της Εταιρείας όσο και τη Διοίκηση της ΓΣΕΕ. Αν όλοι αυτοί που τώρα εξαντλούν τους εαυτούς τους στο να ρίχνουν λάσπη στη συμφωνία, είχαν την ευαισθησία να εργαστούν  για το θέμα αυτό όταν είχαν τις τύχες του Συνδικάτου στα χέρια τους, τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα για τους εργαζόμενους, αλλά δυστυχώς  διάλεξαν να παίζουν τα συντεχνιακά τους παιχνίδια.

Ακόμα όμως, με τρόπο που θα ζήλευε και ο Σεφερλής,  συνέδεσαν αυτή την κίνηση του Σωματείου μας, με δήθεν προσπάθεια ...να ελαφρύνει το κόστος του εργατικού δυναμικού για να διευκολύνει τους επίδοξους αγοραστές.  Αυτό που πρέπει να απαντήσουν σε όλους μας, είναι  από πού γνώριζαν  ότι οι επίδοξοι αγοραστές ενδιαφέρονταν για τα όρια συνταξιοδότησης και  από πότε  η Εταιρεία έχει προγράμματα εθελουσίας εξόδου;

Όλο το διάστημα που το Σωματείο έτρεχε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τον σχεδιασμό για την ανατροπή του ξεπουλήματος του Ομίλου, έφερναν συνεχώς προτάσεις για πολυήμερες απεργίες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες (αλήθεια, ποιός τους υποδείκνυε τις ημερομηνίες;;;) ζητώντας να προκαλέσουμε γεγονότα.  Όταν δεν συμφωνούσαμε στις ημερομηνίες …ξεπουλούσαμε τον αγώνα, όταν κάναμε απεργίες …εξυπηρετούσαμε την Διοίκηση.  Αφού όμως τους αρέσουν οι προκλήσεις, ας ενημερώσουν τους συναδέλφους  που ματώνουν οικονομικά στις απεργίες, πόσα μεροκάματα έχουν χάσει σε απεργίες κατά την διάρκεια της “συνδικαλιστικής” τους δράσης.  Τότε θα καταλάβουν όλοι οι εργαζόμενοι με τι “επαναστάτες” έχουν να κάνουν….

Μας κατηγόρησαν ότι καθυστερούσαμε το θέμα των προσλήψεων στη Συντήρηση, στους Διπλωματούχους Μηχανικούς κτλ., αυτοί που δήλωσαν ευθαρσώς ότι τις είχαν ξεχάσει!!! 
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας των προσλήψεων και μάλιστα σε αυξημένους αριθμούς ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του σήμερα και όχι του 2016  παρά την προσπάθεια κάποιων!!! να μην ολοκληρωθούν  είναι  η καλύτερη απάντηση στους λασπολόγους.

Έφτασαν δε στο σημείο να μας κατηγορήσουν ακόμα για το on call, για το οποίο  ήμασταν εμείς αυτοί που τους καταγγείλαμε  (ανατρέξτε στις σχετικές ανακοινώσεις) για να μας απαντάνε τότε ότι “…εμείς έτσι δουλεύουμε στην Θεσσαλονίκη...”  Πόσο γελοίοι είναι πια !!!

Μαθήματα ειλικρίνειας  από τους εραστές του Πινόκιο και μαθήματα ηθικής από “συνδικαλιστές” που   καταδίκαζαν τον κομματικό συνδικαλισμό   και βρέθηκαν να τον υπηρετούν με τον πιο δουλικό τρόπο ΔΕΝ δεχόμαστε.

Εκεί όμως που ξεπέρασαν τα εσκαμμένα  ήταν στο τελευταίο Δ.Σ. του Σωματείου, όταν τόλμησαν να μιλήσουν για ένα Σωματείο που διαπραγματεύεται το αντίτιμο της ιδιωτικοποίησης και για “πιστοποιημένους’’ συνδικαλιστές. Οι  διαχρονικοί οσφυοκάμπτες τελικά δεν ήταν μόνο  ανίκανοι σαν Προεδρείο  αλλά είναι το ίδιο  ανίκανοι και τραγικοί σαν αντιπολίτευση.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 Εμείς επιλέξαμε τον δρόμο της ανιδιοτελούς προσφοράς, των πραγματικών αγώνων, της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του συνόλου των εργαζομένων και αυτό θα  συνεχίσουμε να κάνουμε.

Σας καλούμε όλους να βρίσκεστε σε εγρήγορση διότι οι εξελίξεις τρέχουν και σύντομα θα χρειαστεί και πάλι  να δώσουμε Ενωμένοι τον Αγώνα .



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου