Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Baker Hughes: Αυξήθηκαν κατά 15 οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες αύξησαν, αυτή την εβδομάδα, τον αριθμό των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων που λειτουργούν, για πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες, μετά την άνοδο της τιμής του πετρελαίου περίπου 40% φέτος.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν 15 πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου την εβδομάδα έως τις 5 Απριλίου, τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο, με αποτέλεσμα ..
ο συνολικός αριθμός να διαμορφωθεί σε 831, σύμφωνα με ανακοίνωση της Baker Hughes.

Η μέτρηση των εξέδρων υποχώρησε στο χαμηλότερο από τον Απρίλιο του 2018 την προηγούμενη εβδομάδα.

Η καταμέτρηση στις ΗΠΑ, ένας πρώιμος δείκτης μελλοντικής παραγωγής, είναι υψηλότερή από ό, τι πριν από ένα χρόνο, όταν ήταν ενεργές 808 εγκαταστάσεις.

Με το Τέξας να δίνει ώθηση τις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την τελευταία δεκαετία για να γίνει ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως πέρυσι, η  επανάσταση σχιστόλιθου αρχίζει να δείχνει σημάδια κόπωσης.

Η παραγωγικότητα   στη λεκάνη Permian του Τέξας - το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας - μειώνεται και ο αριθμός των γεωτρήσεων που λειτουργούν στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει μειωθεί για έξι συνεχόμενες εβδομάδες.

Οι διατρήσεις έχει επιβραδυνθεί φέτος, μετά την ανάκαμψη των μετρήσεων για τους τελευταίους τέσσερις μήνες, με τις περικοπές κατά το πρώτο τρίμηνο να είναι πιο απότομες την τελευταία τρία χρόνια, καθώς οι ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγής περικόπτουν τις δαπάνες, και επικεντρώνονται στην αύξηση των κερδών αντί της αύξησης της παραγωγής που προβλέπεται να μειωθεί το 2019 έναντι του 2018.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των ΗΠΑ αυξήθηκαν σε  υψηλό πέντε μηνών ύψους κοντά στα 63 δολάρια το βαρέλι αυτή την εβδομάδα καθώς οι ανησυχίες σχετικά με την προσφορά εξαιτίας κλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Λιβύη, κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον του Ιράν και της Βενεζουέλας και των φερόμενων από τον ΟΠΕΚ περιοδικών επισκίασαν την επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.

Τα μελλοντικά συμβόλαια αργού διαπραγματεύονταν περίπου 63 δολάρια το βαρέλι για το υπόλοιπο του 2019 και περίπου 60 δολάρια για το 2020.

Παρά τις προσδοκίες ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί, η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθεί να αυξάνεται. Η παραγωγή σημείωσε άνοδο 12,2 εκατομμυρίων βαρελιών την προηγούμενη εβδομάδα, σε σχέση με το προηγούμενο υψηλό ύψους 12,1 εκατομμυρίων bpd την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών για την Ενέργεια την Τετάρτη.

Η εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Cowen & Co των Η.Π.Α. ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι προβλέψεις των εταιρειών ερευνών και παραγωγής (E & P) που παρακολουθεί δείχνουν μια ποσοστιαία μείωση των μεσαίων μονάδων στις κεφαλαιουχικές δαπάνες για γεώτρηση και ολοκλήρωση το 2019 έναντι 2018.

Η Cowen ανέφερε ότι οι ανεξάρτητοι παραγωγοί αναμένεται  να ξοδέψουν περίπου 11% λιγότερο το 2019, ενώ οι διεθνείς εταιρείες πετρελαίου σκοπεύουν να δαπανήσουν περίπου 16% περισσότερο.

Συνολικά, σύμφωνα με την Cowen  όλες οι εταιρείες της E & P που παρακολουθεί έχουν αναφέρει θα δαπανήσουν περίπου 81,0 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 έναντι 85,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2018.

Υπήρχαν 1.025 μονάδες πετρελαίου και φυσικού αερίου που δραστηριοποιούνταν στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα, σύμφωνα με την Baker Hughes. Οι περισσότερες εξέδρες παράγουν τόσο πετρέλαιο όσο και φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου