Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΕΙΑ: Υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ

Από το worldenergynews.gr
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των Η.Π.Α. μειώθηκαν περισσότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα, ενώ τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων αυξήθηκαν περισσότερο από τις προβλέψεις, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΙΑ την Τετάρτη 16/1/2019.

Τα αποθέματα αργού μειώθηκαν..
κατά 2,7 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 11 Ιανουαρίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση 1,3 εκατ. βαρελιών.

Στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, μειώθηκαν κατά 743.000 βαρέλια, σύμφωνα με την EIA. 

Στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

Τα συμβόλαια του West Texas Intermediate  για παράδοση Φεβρουαρίου μειώθηκαν 52 σεντς σε $ 51.59 το βαρέλι στις 11:13 π.μ. EST (1613 GMT). Τα συμβόλαια του Brent για παράδοση Μαρτίου υποχώρησαν 29 σεντς στα 60,35 δολάρια το βαρέλι.

Οι ροές διυλιστηρίων μειώθηκαν κατά 343.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με στοιχεία της EIA. 

Τα ποσοστά χρήσης του διυλιστηρίου μειώθηκαν κατά 1,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 7,5 εκατομμύρια βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για άνοδο 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών. 

Τα αποθέματα βενζίνης των ΗΠΑ αυξήθηκαν στα 255,6 εκατομμύρια βαρέλια, το υψηλότερο εβδομαδιαίο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. 

Στην Ακτή του Κόλπου, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν στα 90,96 εκατομμύρια βαρέλια, σημειώνοντας νέο ρεκόρ για τρίτη συνεχή εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA.

Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν πετρέλαιο ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 3,0 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για αύξηση 1,6 εκατ. βαρελιών.

"Η συνεχιζόμενη ισχυρή άνοδος των αποθεμάτων πετρελαϊκών προϊόντων είναι μέτρια και επισκιάζει την άντληση αποθέματος αργού πετρελαίου", δήλωσε ο Carsten Fritsch, ανώτερος αναλυτής των Commerzbank.

Οι καθαρές εισαγωγές αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ μειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα κατά 1,22 εκατομμύρια bpd.

Η αμερικανική παραγωγή αργού αυξήθηκε την εβδομάδα, περίπου 200.000 bpd σε ένα νέο ρεκόρ 11,9 εκατομμυρίων bpd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου