Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΕΛΠΕ: Θα υπερβεί τα 2 δισ. το τίμημα πώλησης του 50,1%

Από το reporter.gr
Ο  χρόνος μετρά αντίστροφα για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ καθώς όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΤΑΙΠΕΔ έχει θέσει ως τελική ημερομηνία ολοκλήρωσης του διαγωνισμού τα  τέλη Φεβρουαρίου.
Οι εξαιρετικές επιδόσεις των ΕΛΠΕ στη διάρκεια του 9μηνου που θα συνεχισθούν και στο τέλος της χρήσης του 2018  με ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας και εξαγωγών ανεβάζουν..
υψηλότερα το τίμημα πώλησης του 50,1% της εταιρίας. Ηδη οι τελευταίες αποτιμήσεις αναφέρουν ότι θα μπορούσε να πωληθεί το 50,1% της εταιρίας αρκετά υψηλότερα από τα 2 δισ. ευρώ και να φθάσειτα 2,3 με 2,5  δισ. ευρώ.

Στη διάρκεια του 9μηνου 2018, τα ΕΛΠΕ εμφάνισαν ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας που έφθασαν τα 731 εκατ ευρώ. Οι δύο ενδιαφερόμενοι επενδυτές που είναι το αμερικανικό fund Carlyle και η αλγερινή εταιρία Sonatrach έχουν ήδη ετοιμάσει τους φακέλους τους για να υποβάλλουν τις προτάσεις εξαγοράς αποκτώντας την καταστατική πλειοψηφία της ελληνικής επιχειρίσης.
Οι δύο αντίπαλοι στο διαγωνισμό των ΕΛΠΕ ήδη είναι σε συμφωνία με άλλους ομίλους για να δημιουργήσουν κοινοπραξία εν όψει του διαγωνισμού των ΕΛΠΕ.

Ειδικότερα η Carlyle φέρεται να έχει έρθει σε συμφωνία με την εταιρία Glencore ενώ από την πλευρά της η Sonatrack φέρεται να έχει συμφωνήσει με την ολλανδική εταιρία Vitol


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου