Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Η Τουρκία Ξεκινά τη Λειτουργία της Μεγαλύτερης στον Κόσμο Ship-to -Ship Μεταφοράς LNG

Από το energia.gr
Η Τουρκία ξεκίνησε μία από τις μεγαλύτερες ship-to-ship μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον πλανήτη, στο λιμάνι Ντορτιόλ στην Μεσόγειο, ανακοίνωσε ο Mehmet Tecimen, περιφερειακός διευθυντής επιχειρήσεων κοινής ωφελείας της Turkish Petroleum Pipeline Corporation (BOTAS).

«Αυτός ο πλωτός σταθμός επαναεριοποιίησης (FSRU) της BOTAS που είναι αγκυροβολημένος στο Ντορτιόλ, είναι το μεγαλύτερο πλοίο FSRU στον κόσμο, με μήκος 345 μέτρων», δήλωσε ο κ. Tecimen σε ανακοίνωση Τύπου.

Τον Φεβρουάριο του 2018, η Τουρκία έθεσε ..
σε λειτουργία το δεύτερο FSRU, με ικανότητα επεξεργασίας 20 εκατ. κυβικών μέτρων ημερησίως, στο ίδιο λιμάνι. Η μονάδα διαθέτει χωρητικότητα αποθήκευσης 263.000 κυβικών μέτρων LNG, που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο.

Ο κ. Tecimen είπε ότι το πλοίο Al Sadd, συνολικού μήκους 315 μέτρων, το οποίο μεταφέρει υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Κατάρ, στον τερματικό σταθμό του Ντορτιόλ, έχει χωρητικότητα 206.000 κυβικά μέτρα.

Το ανώτατο διευθυντικό στέλεχος της BOTAS είπε, ακόμη, ότι τα δύο πλοία, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα στον κλάδο τους, θα χρειαστούν δύο ημέρες για να πραγματοποιήσουν τη μεγαλύτερη ship –to-ship μεταφορά LNG, στον κόσμο, όπου το φυσικό αέριο που θα προκύψει θα εισαχθεί στο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου της Τουρκίας.

Ο πρώτος σταθμός FSRU της Τουρκίας εγκαινιάστηκε στην περιοχή Αλιάγκα της Σμύρνης, τον Δεκέμβριο του 2016, σε μια περίοδο κατά την οποία η χώρα χρειάστηκε πρόσθετες ποσότητες αερίου για να καλύψει την αυξημένη κατανάλωση εξαιτίας της βαρυχειμωνιάς που επικρατούσε εκείνη την εποχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου