Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Οι αγωνίες των κινεζικών διυλιστηρίων ενόψει sulphur cap

Από το naftikachronika.gr
Ενώ πλησιάζουμε προς το 2020, έτος που σηματοδοτεί μία από τις μεγαλύτερες εξελίξεις για την ποντοπόρο ναυτιλία, διυλιστήρια διεθνώς εντατικοποιούν τις εργασίες τους προκειμένου να είναι έτοιμα για την κάλυψη της ζήτησης για VLSFO.

Στο πλαίσιο αυτό, τα κινεζικά διυλιστήρια στρέφονται..
προς τις ξένες αγορές, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή 14 εκατ. τόνων καυσίμων χαμηλής περιεκτικότητας σε θείο. Πιο συγκεκριμένα, διεθνή ΜΜΕ τονίζουν ότι κινεζικά διυλιστήρια έχουν υπογράψει βραχυπρόθεσμες συμφωνίες με oil majors όπως η Shell ή η γερμανική Uniper.

Προς το παρόν, η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει προβεί σε φορολογικά κίνητρα των κρατικών της διυλιστηρίων, που θα τα ενθαρρύνουν να αυξήσουν την παραγωγή VLSFO. Αντ’ αυτού, εταιρείες όπως η Chimbusco, η PetroChina και η Sinopec Corp έχουν συμφωνήσει να προμηθευτούν τα εν λόγω καύσιμα για να καλύψουν τη ζήτηση των πλοίων μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη τους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω κρατικές πετρελαϊκές εταιρείες έχουν εισαγάγει κατά μέσο όρο 500.000-700.000 τόνους VLSFO μεταξύ Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου